Balıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlık

Uzmanlar Uyarıyor! Diş Beyazlatma Kitlerine Dikkat

Uzmanlar internet ortamında satılan diş kitlerinin diş sağlığı üzerinde olumsuz etkilerde bulunabileceği uyarısını yaptı.

Uzmanlar Uyarıyor! Diş Beyazlatma Kitlerine Dikkat

Uzmanlar Uyariyor Dis Beyazlatma Kitlerine Dikkat 1

Doğal Diş Renginden Memnun Değilseniz Dikkat!

Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Doç. Dr. Derya Gürsel Sürmelioğlu, diş sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabileceği uyarısında bulunarak internet üzerinden satılan diş beyazlatma kitlerine dikkat çekti. Sümerlioğlu, kişlerinin doğal renginden memnun olmayan kişilerin, parlak ve beyaz dişlere sahip olabilmek amacıyla internet üzerinden diş beyazlatma kitleri aldığını belirtiyor. Ancak, bu kitlerin diş ve diş eti dokusuna zarar verebileceği konusunda uyarıyor.

Güvenilirlik Sorunu ve Zararlı Etkiler

Sürmelioğlu, internetten alınan diş beyazlatma ürünlerinin güvenilir olmadığını vurgulayarak, bu ürünlerin beyazlatıcı etkinliklerinin ve devamlılıklarının yetersiz olduğunu ifade ediyor. Yanlış kullanımlarıyla birlikte ciddi zararlı etkilere neden olabileceğine dikkat çekiyor.

İki Tür Beyazlatma İşlemi

Doç. Dr. Gürsel Sürmelioğlu, ofis tipi ve ev tipi beyazlatma olmak üzere iki tür beyazlatma işlemi olduğunu belirtiyor. Ofis tipi beyazlatmanın yaklaşık 1 saat sürdüğünü ve ışık ya da ışıksız olarak uygulanabileceğini ifade ediyor. Ev tipi beyazlatmanın ise daha kısa süren bir yöntem olduğunu aktarıyor.

Tedavinin Başarısı İçin Önemli İpuçları

Beyazlatma tedavilerinden sonra en az iki hafta boyunca dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Sürmelioğlu, diş yüzeyinin pürüzsüzleştiğini belirterek, renklendirici içeceklerden ve gıdalardan kaçınılması gerektiğini söylüyor. Ayrıca, oral hijyen kurallarına sıkı sıkıya uyulması gerektiğini de ekliyor.

Haber: AA

Erkeklerde ve Kadınlarda Öne Çıkan Kanser Çeşitleri

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu