GündemGörüntülü HaberlerÖzel Haberler

VALİ ERSİN YAZICI’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Balıkesir’de koronovirüs COVID-19 salgınıyla ilgili olarak MERHABA’dan Kamil Akyürek’e konuştu.


Sosyal izolasyona dikkat etsinler

Vali Yazıcı Koronovirüs kapsamında alınan tedbirlere dair konuştu: Koronovirüsle tüm dünya mücadele ediyor ve Balıkesir olarak bizde mücadele ediyoruz. Arzu ediyoruz ki çok az kayıpla bu süreci tamamlayalım. Dünyanın başına bela olan bu virüsten biran önce kurtulalım. Bunun için tabi yapmamız gereken basit şeyler var. Sayın Cumhurbaşkanımız ve bütün yetkililer bunu söylüyor. Bende Balıkesir Valisi olarak vatandaşlarımızdan sosyal izolasyona dikkat etmelerini istiyorum. Bütün vatandaşlarımızdan mecburiyet yoksa sokağa çıkmamaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. İnşallah çok az bir kayıpla bu mücadeleyi tamamlayacağız.

Zorunlu Olmadıkça Çıkmasınlar

İlimizde 30 büyükşehrin içinde olduğu için giriş çıkışlara kısıtlamalar getirildi. İl içinde henüz bir kısıtlama koymadık ama istediğimiz düzeyde hareketliliği sıfıra doğru yaklaştıramazsak ilçeler arası hareketlilikte de kısıtlamaya gidebiliriz. Vatandaşlarımızdan kendi sağlıkları ve toplum sağlıkları için duyarlılık bekliyoruz. Pazar yerlerinde, banka önlerinde veya market önleri ile birtakım kurum ve kuruluşların önlerinde yoğun topluluk olan yerlerde dikkatli olunmasını istiyoruz. Kurum ve kuruluşlara çeşitli sorumluluklar yükledik. Zaman zaman merkezde ve ilçelerde ana caddeleri trafiğe kapatarak ve yaya trafiğine de belli oranda müsaade ederek birtakım kısıtlamalara gidiyoruz. Buradan şunu ifade etmek isterim ki Milli Kuvvetleri zaman zaman kapatıyoruz. Ancak görüyoruz ki; Milli Kuvvetlere insanlar giriyor ve polisimiz sorduğunda markete geldim diyor Milli Kuvvetlerde market yok. Yada Bankaya geldim dendiğinde ne iş için geldiniz diye sorulduğunda yanıt veremiyor çoğu gezmeye geliyor. Ne olursunuz bunu yapmasınlar. Banka önleri, market önlerinde biriken vatandaşlara maske zorunluluğu getirdik. Pazaryerlerine giren vatandaşlarımıza da ilçe belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili Oda’ya bir sorumluluk yükledik. Maske dağıtacak. Bankalar müşterilerine dışarıda bekleyenlerde dâhil olmak üzere maske dağıtmak zorunda.

‘’Devletimiz Güçlüdür”

Kurum ve Kuruluşlarımızda da Büyükşehrin desteği ile Kamu Kurumlarının girişlerinde bunu yapmaya çalışacağız. Ayrıca biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamıştı. Henüz talimat gelmedi bu noktada ancak bu arada işyeri kapalı olduğu için işini kaybeden varsa onlara da Sosyal Vefa Grupları olarak destek olmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte daha çok destek olmaya çalışacağız. Devletimiz güçlüdür. İhtiyacı olanların bir şekilde iletişim kurup ulaşması lazım. Tabi ki devletin sağladığı birçok imkânlar var Öncelikle bunlardan istifade etmeleri lazım. Onun dışında hiçbirinden istifade edemiyor ise işyerlerinde çalışan arkadaşlarımız onlar içinde biz Balıkesir Valiliği olarak ve İlimizde başta Kaymakamlıklarımız olmak üzere, bu durumda olan 20.diye tabir ettiğimiz tam kaydı olmayan kişilere de ulaşacağız. Ticaret Odamız, Büyükşehir Belediyemiz ile diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile el birliği ile bu insanlara başta temel gıda yardımları olmak üzere yardımcı olmanın gayreti ve sorumluluğu içerisindeyiz. Bağış Kampanyaları ile ilgili olarak Devlet eliyle tek elden yapılan bağışlar konusunda Valiliklerden izin gerekiyor. Konuya dair Vali Ersin Yazıcı nakit kampanyası belli Devletimiz düzenledi ve buna tabiyiz” dedi.

“Vaka Sayımız 200’ü Geçti ”

“Balıkesir’de vaka sayımız 200’ü geçti. Dolayısıyla dikkat etmezsek nüfusumuza göre fazla sayılmaz ancak dikkat etmezsek ve önemsemezsek vaka sayımız artabilir. Allah’ın izniyle Yoğun Bakım kapasitemiz yeterli diye değerlendiriyorum.

“Aynı Anda Binleri bulursak Yoğun Bakımda bu Kapasite Yok Dikkatli Olalım”

Ama binlerce kişi aynı anda hasta olursa takdir edersiniz ki böyle bir şeyi kaldırabilme yükümüz yok. İtalya’da İspanya’da yaşanan acı sahneleri yaşamamamız için. Lütfen dikkatli olalım lütfen. Aynı anda bu şehirde birkaç bin tane eğer entübe yoğun bakım gerekiyorsa bunu sağlama imkanı yok. Keyfi amaçla lütfen çıkmayınız .Bana bir şey olmaz diyerek gencim diyerek çıkmayın taşıyıcı olup 2-3 kişinin ölümüne sebep olduğunuzda bunun vicdan azabı ile yaşamak kimse istemez.” Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu