Gündemİlçe Haberleri

Vali Hasan Şıldak Topyekün Balıkesir’i Ele Aldı

Vali Hasan Şıldak Topyekün Balıkesir’i Ele Aldı

Balıkesir’in Kepsut ilçesinde gün boyunca inceleme, toplantı ve ziyaretler gerçekleştiren Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Valiliğin eğitim konusundaki BİGEP Projesine değindi. Öte yandan Uyuşturucu ile mücadele ve pandemi konusunda yapılan aşılamalara ilişkin muhtarlara çağrıda bulundu.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ilçelere düzenlediği programlarında ilçe halkına dokunan hizmetlerin işleyişini takip ediyor. İlçede idareci, yönetici ve halkın talep ve isteklerinin işleyişinin önemine değinen Vali Şıldak, Balıkesir Valiliği’nin hizmetteki işleyiş konusunda da takipçi olduğunu söylüyor.

Vali Şıldak’tan Kepsut İlçesine Kapsamlı Ziyaret

Vali Hasan Şıldak, İlçe programları kapsamında bir dizi ziyarette bulunmak ve değerlendirme toplantısı yapmak üzere Kepsut İlçesine gitti. Kepsut İlçesinde tüm gün boyunca devam eden program, İl, İlçe Kurum Müdürleri ile muhtarların katılımıyla yapılan toplantı ile başladı. Kepsut İlçe Halk Kütüphanesi Toplantı Salonunda, çalışmalar, yürütülen projeler, varsa sorunlar ve talepler görüşüldü.

Kaymakam ve Belediye Başkanı İlçedeki Çalışmaları Anlattı

Kepsut Kaymakamı Altay Karadağ ve Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul toplantıda Vali Şıldak’a bilgi verdi. Vali Şıldak,Kurum Müdürlerinden Kepsut İlçesindeki sorumluluk alanlarında yapılan çalışmalarla ilgili kısa bilgiler aldı. Sorunların bizzat sonuca ulaşması için ,alt yapıdan eğitime, sağlık hizmetlerinden tarım ve hayvanlığa kadar bir çok konu ele alındı.

Muhtarlar Hedef Kitle

Vatandaşların temsilcisi olan muhtarların hedef kitleleri arasında olduğunu belirten Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, tüm il genelinde yapılan çalışmalarla çevre sorunlarıyla ilgili ilgili envanter çıkarıldığını söyledi. Mahalle muhtarlarının da olduğu toplantıda, muhtarlar taleplerini iletti. Muhtarların talepleri doğrultusunda İl ve İlçe kurum temsilcilerine gerekli talimatlar verildi. Muhtarların vatandaşın temsilcisi olması dolayısıyla “asıl hedef kitlemiz muhtarlar” şeklinde konuşan Vali Şıldak, tüm il genelinde yapılan çalışmalarla çevre sorunlarıyla ilgili ilgili envanter çıkarıldığını belirtti. Yapılan bu çalışma ile Balıkesir’in adeta fotoğrafının çekildiğini söyledi.

“Notlarımızı Aldık Takibini Yapacağız”

Vali Şıldak yaptığı değerlendirmede, “Kepsut İlçemizde ne oluyor, kamu nasıl çalışıyor, şu an kamu kurumları ne yapıyor noktasında bilgimiz oldu. Buradan aldığımız notları ilgili Kurumlarımıza ve Bakanlıklarımıza ileteceğiz. Takibimizi yapacağız, hassasiyetimizi göstereceğiz.” Dedi.

Kurumlar Arası İşleyişle Verimli Geri Dönüşler Alınacak

Vali Şıldak,“Her şeyden önce İlçelerimizdeki kurumlarımızın birbiriyle olan diyalogları, yöneticilerimizin personelimizin huzuru, iş performansı çok önemli. Biz bütün ilçelerde kurumlarımız arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin gerçekleşmesini çok önemsiyoruz. Devlet teşkilatının bütün kurumlarını işler hale getirmek, daha iyi işlemesi, daha verimli daha hızlı hizmet verebilmesi için onları teşvik etmek, varsa aksayan noktaları gidermek için bir aradayız.” dedi.

Zor Günlerden Geçiyoruz Sözü

Şıldak, Balıkesir’de çok güzel bir ortam olduğunu hem bütün devlet kurumlarının birlik içine çalıştığını hem de huzurun, güvenliğin, çalışma barışının sağlanması konusunda herkesin bir gayret içinde olduğunu gördüğünü söyledi. Bunun en büyük göstergelerinden birinin de pandemi ile mücadele olduğunu belirtti. Zor günlerden geçiyoruz sözünü Ülkemizde çok duyuyoruz, ayrıca çok söylüyoruz. Yakın tarihimizde de, uzak tarihimizde de hep badireler atlattık. ”dedi.

“Darbe Girişiminin Püskürtülmesi İle Hayata Bağlandık”

“Zor günlerden geçiyoruz sözünü Ülkemizde çok duyuyoruz, çok söylüyoruz. Yakın tarihimizde de, uzak tarihimizde de hep badireler atlattık çok değil 5 sene önce FETÖ terör örgütünün ayrıca darbe girişimi ile de bunu gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde darbe girişiminin püskürtülmesi ile tekrar hayata bağlandık.”

“Etrafımız Ateşten Çember”

“Terörle mücadele de hiç bitmiyor etrafımız ateşten çember. Suriye, Irak, göçmen sorunları, mülteciler, bütün bunlar hepsi bizim bedel ödeyerek ayrıca bu coğrafyada karşılaştığımız badireler. Bu mücadelede hayatta kalmak için sahada olmamız lazım. Bu mücadeleler ile birlikte  hizmetlerimiz de hiç durmuyor. Her şeye rağmen ayrıca bu İlçemizde de olduğu gibi hizmetlerimiz hiç aksamıyor. Aksamalar elbette ki olabilir ama durmayan bir hizmet yarışı var. Bir taraftan biz Ülke olarak Dünya Devleti olma, güçlü Türkiye olma mücadelesi sürdürürken, bir taraftan da projelerimiz, çalışmalarımız, ayrıca yatırımlarımız devam ediyor.”

“Muhtarlarımızdan İstirhamım  Aşısız Kalmasın”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak “Havalar soğudukça, kapalı ortamlarda geçirilen süre arttıkça pandemi tekrar yükselecek gibi görünüyorlar. Bu bakımdan aşı çok önemli, aşıdan başka koruyucu bir yöntem yok. Çevremizde aşısı eksik olan kimse kalmamasına özen göstermemiz gerekiyor. Bu konuda  muhtarlarımızdan konuya mahallelerinde dikkat çekmelerini ayrıca istirham ediyorum.”

Balıkesir Eğitim Üssü Olma Yolunda

Valiliğin eğitime verdiği önemede değinen değinen Vali Şıldak burada BİGEP projesinide anlattı. Dikkat çekmek istediğim başka bir çalışmamız daha vardiyen Şıldak, “ Bu yıl özellikle sınava girecek öğrencilerimizin cesaretini, motivasyonunu arttırmak için başlattığımız projeden söz etmek istiyorum. Kısa adı BİGEP olan ayrıca Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesiyle öğretmenlerimizi, okul müdürlerimizi daha aktif, daha üretken ve çalışkan hale getirip ayrıca çocuklarımızın sınav başarısını yükseltmek istiyoruz.”

“Başarı İstediğimiz Düzeyde Değil”

“ Türkiye genelinde yapılan üniversite sınavında ve liselere giriş sınavındaki Balıkesir’in başarı düzeyi istediğimiz seviyede değil. Bunu muhakkak suretle arttırmak istiyoruz. Bu projenin vereceği enerji ile büyük bir atılım yapacağız. Kepsut’ta da bu projeye olan ilginin ayrıca giderek arttığını biliyorum. Bunu daha da yükseltmeliyiz.” dedi.

“Gençlerimizi Bağımlılıktan Kurtaralım”

Toplumda giderek yaygınlaşan uyuşturucu kullanımına karşı yürütülen Uyuşturucuyla Mücadele Projesinden de söz eden Şıldak, “Uyuşturucu giderek yaygınlaşan bir illet. Toplumumuzu kemiren bir hastalık. ayrıca Maalesef gençlerimiz bunun pençesine düştüğü zaman ayrıca hayatları sönüyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi iyi takip etmemiz lazım. Yine bu konuda da Valiliğimizin uyguladığı bir çalışma var. Muhtarlarımızdan bağımlı gençlerimizi mutlaka bize getirmelerini istiyoruz. Gençlerimizi bize getirin hem tedavi ettirelim hem topluma uygun hale getirelim ayrıca hem de iş sahibi yapalım.” şeklinde konuştu.

Vali İncelemelerde Bulundular

Toplantının ardından programına devam eden Şıldak beraberindeki heyetle İlçede yürütülen çalışmaları yerinde gördü. Projeler ve ayrıca çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Şıldak Kepsut İlçesinde yapımı tamamlanan Kepsut Atıksu Arıtma Tesisi, Kepsut Çok Programlı Anadolu Lisesi Ek Binası ve ayrıca 100 Kişilik Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda incelemelerde bulundular.

Şıldak Esnafla Görüştü

İlçe ziyaretinde esnaf ve vatandaşla da bir araya gelen Vali Şıldak program kapsamında ilçede yapımı devam eden ayrıca Gençlik Merkezi ve Küçükbaş Damızlık Üretim Çiftliğini de ziyaret etti. Balıkesir ticaretine ve istihdamına önemli katkılar sağlayan işletmeler arasında bulunan Kepsut Yersa Sentetik Elyaf Dokuma Fabrikası’nı da ziyaret eden Şıldak ayrıca fabrikanın üretim alanlarını gezdi.

Şehit Ailelerine Ziyaret Gerçekleşti

Vali Şıldak Kepsut İlçesi Yenice Mahallesinde bulunan, Piyade Komando Onbaşı Ayhan Yılmaz’ın eşi Gülistan Yılmaz ve ayrıca oğlu Gazi Mustafa Yılmaz’ı ziyaret etti. Devletin şehitlerin emanetlerinin her daim yanında olduğunu ifade eden Şıldak, şehidin eşine ve gazi olan oğluna bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Şehit ailesi Vali Hasan Şıldak ve ayrıca beraberindekilere ziyaretleri için teşekkür etti.

Toplantı ve Programlara Katılım Sağlayanlar

Toplantı ve ziyaretlerde Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Kepsut Kaymakamı Altay Karadağ, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Tarık Hekimoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, İl Tarım Ve Orman Müdürü Erkan Alkan, TKDK İl Koordinatörü Murat Kar, Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, DSİ Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Karayolları İşletme Şefi Şenol Kiraz, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Sadullah Özel, Gençlik Ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan, Kosgeb İl Müdürü Deniz Timurçin ve ayrıca GMKA Yatırım Destek Ofisi Sorumlusu Ali Koç hazır bulundu.Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu