Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Vali Hasan Şıldak’tan Yeşilay Haftası Mesajı

Vali Hasan Şıldak’tan Yeşilay Haftası Mesajı

 

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası ile ilgili Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, açıklama yayınladı.

 

Vali Hasan Şıldak, Yeşilay Haftası ile ilgili yayınladığı bildiride önemli konulara değindi. Şıldak, “Bilim ve teknoloji alanında kaydedilen gelişmeler sayesinde, insanlığı tehdit eden pek çok hastalık ve sorunun ortadan kaldırılması sağlanmıştır. Ancak bütün bu gelişmelere rağmen insanlığı tehdit eden bazı sorunlar hala varlığını sürdürmektedir. Bunların bir kısmı bizim elimizde olmamakla beraber, bazıları tamamen insanın kendisinden ve çevresel sebeplere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Bunların başında da alkol, sigara ve uyuşturucu kullanımı gelmektedir” dedi.

 

“ÖZELLİKLE GENÇLERİMİZİ HEDEF ALMAKTADIR”

 

Hasan Yıldak, açıklamasının devamında, “Bağımlılık yapan bu tür zararlı alışkanlıklar insan hayatı için büyük tehlike oluşturmaktadır. Zararları açıkça bilinmesine rağmen, yapılan araştırmalarda her geçen gün bağımlılık yapan madde kullanımı artış göstermektedir. Bağımlılık yapan ve insan hayatını ciddi derecede tehdit eden zararlı madde kullanımı, özellikle gençlerimizi hedef almaktadır. Kolluk kuvvetlerimiz toplumu tehdit eden bu kötü girişimlere karşı gereken önlemleri en üst düzeyde almakta, sağlıklı insanların oluşturduğu, sağlıklı bir toplum meydana getirebilmek için devletimizin bütün kademeleri bu konuyu titizlikle takip etmektedir” diye konuştu.

 

‘UMUDA KAPI AÇIYORUM, HAYATA TUTUNUYORUM’

 

Şıldak, konuşmasında, şu ifadeleri kullandı, Sağlıklı bir toplum yapısı oluşturmak, sağlıklı bireylerle sağlanabilir. Alkol, sigara ve uyuşturucu madde kullanımı her şeyden önce toplumsal bir sorundur. Zararlı alışkanlıklarla mücadele konusunda devletimizin yanı sıra, bireylere, ailelere, medya ve sivil toplum kuruluşlarına önemli sorumluluklar düşmektedir. Valiliğimiz tarafından uyuşturucu kullanımı ile mücadele ve rehabilitasyonuyla ilgili olarak, ‘Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum’ Projesi başlatılmış olup, proje kapsamında bağımlılıktan kurtulma iradesi gösterip, Valiliğimize müracaat eden vatandaşlarımızın tedavi ve rehabilitasyonu yapılmaktadır. Tedavi sonrası bağımlılıktan kurtulan vatandaşlarımıza iş imkânı sağlanması noktasında da çalışmalar sürdürülmektedir.”

 

“DAHA DİKKATLİ VE DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM”

 

Vali Hasan Şıldak’ın açıklaması şöyle noktalandı; “Toplum sağlığını korumak hepimizin öncelikli görevidir. Bütün vatandaşlarımızı alkol, sigara ve uyuşturucu kullanımına karşı daha dikkatli ve duyarlı olmaya çağırıyorum. Yakınlarında uyuşturucu kullanan kişiler varsa onları ikna ederek Valiliğimiz Açık Kapı birimine müracaatlarının sağlanmasını bekliyorum. Bu kapsamda; zararlı alışkanlıklarla mücadelede başta Yeşilay olmak üzere birçok gönüllü kuruluşumuz önemli çalışmalar yapmaktadır. Yeşilay, kurulduğu günden bu yana insanlarımızın uyarılması, toplumumuzda bu konuda belirli bir hassasiyetin oluşması ve sağlıklı bir toplum bilincinin yerleşmesi için yürütülen çalışmalara önemli katkılarda bulunmaktadır. Bu vesileyle Yeşilay Haftası’nı kutluyor; bütün vatandaşlarımıza sigara, alkol ve madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu