GündemEğitim

VALİ ÖĞRENCİLİK GÜNLERİNİ YAD ETTİ

Vali Ersin Yazıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Hasan Basri Çantay Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerle birlikte iftarını açtı.
Vali Yazıcı Ramazan ayının 16. gününde iftarını öğrencilerle birlikte Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsünde bulunan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı Hasan Basri Çantay Erkek Yurdunda yaptı. Yurt yemekhanesinde kendi elleriyle öğrencilere yemek dağıtıp daha sonra yine öğrencilerle beraber sıraya girip yemeğini alan Vali Yazıcı, iftarını da gençlerle birlikte aynı masada açtı. Öğrencilerle tek tek ilgilenerek, sohbet eden Vali Yazıcı, iftar sonrası öğrencilere çay ikram etti. Öğrencilerin sorunları ve taleplerini dinleyen Vali Yazıcı, sorunların çözümü noktasında ilgili amirlere talimatlarını verdi.
“KEYFİNİ DE, ZORLUĞUNU DA İYİ BİLİRİM”
Üniversite yıllarında kendisinin de yurtta kaldığını anlatan Vali Yazıcı, “1986 yılında üniversite okumak için İstanbul’a gittim. Cevizlibağ’da bir yurtta kaldım. Yurt hayatını biliyoruz. Yurtta yaşadığımız güzel anıları hiç unutamıyorum. Öğrenciliğin keyfini de, zorluğunu da iyi bilirim. Üniversite kendi ayaklarının üzerinde durman gerektiğini sana hatırlatır. Kısacası hayata hazırlar. Üniversiteye gittiğimiz dönemde şartlarımız çok kısıtlıydı. Çok arkadaşımız gerek maddi imkânlar gerekse de başka sebeplerden dolayı okullarını bırakmak zorunda kaldı. Ben öğrenciliğimin her döneminde hem çalıştım hem de okula devam ettim. Bugün imkânlar çok daha fazla.”diye konuştu.
“HER ZAMAN HEDEFLERİNİZ OLSUN”
Gençlerden çok çalışmalarını isteyen, ülkenin kendilerine büyük ihtiyacı ile beklentisi olduğunu da ikili sohbetlerde söyleyen Vali Yazıcı, “Bol bol kitap okuyun. Sporla ve sanatla uğraşın. Geçmişte spor yapmış biri olarak size bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Okumayı ve sporu yaşam tarzı haline getirmeye çalışın. Her zaman hedefleriniz olsun ve bu hedeflere ulaşabilmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayın. Geleceği güçlü kılabilmek için hep güçlü adımlar atmak gerekiyor.” dedi. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş ile Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu’nun da bulunduğu iftar programında Vali Yazıcı öğrencilerle bir süre daha sohbet ettikten sonra yurttan ayrıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu