Görüntülü Haberler

Vali Şıldak; Denetimleri Denetleyeceğiz

Balıkesir Valisi Şıldak, Merhaba’ya verdiği özel röportajda, Covid-19 ile ilgili vakaların Balıkesir’de ki seyri ve alınan tedbirler, hastanede ki hasta ve yatak durumu, denetimlerin denetlenmesi, tedbirlere uyum için yapılan uyarı ve çağrılarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Vakaların Çoğu Dış Kaynaklı

Vali Şıldak Ekim ayı ile birlikte yükselişle ilgili olarak analiz yaptıklarını, yükselişe geçen vaka sayılarının önemli bir bölümünün dış kaynaklı olduğunu tespit ettiklerini ifade ederek, “bunu da kamu görevlilerimiz de. Devlet memurlarımızda görmekteyiz. İzin dönüşü veya memleket ziyareti dönüşünde hastalanan çok sayıda memurumuzda görmekteyiz” dedi.

Kırsal Bölgelerde Artış Yaşıyoruz

Temaslılarda hastalanma oranının %20’den %40 çıktığını ifade eden Vali Şıldak, Sanayi ve Tarım işletmelerinde hızlı bir vaka artışı yaşandığını belirtti. Vali Şıldak, bir diğer önemli artış nedeninin kırsal mahallelerde yaşanan artış olduğunu ifade ederek “Kırsal mahallelerimizde ciddi bir artış var. Bu nedenle karantinalar uyguluyoruz” dedi

19 Mahallede ve Ayrıca 26 Binada Karantina

 

Kırsalda ki vaka artışının yükselmesinin hava koşullarının değişmesi ve kurallara tam uyulmaması nedeni ile kaynaklandığını ifade eden Vali Şıldak, “50-60 vakalarımızın olduğu köylerimiz var. Şu anda 19 mahallemizde mahalle karantina uygulaması var ve bu yüksek bir rakam. 26 mahallemizde de kısmi karantina yani hane bazlı karantina uyguluyoruz. Yani her türlü tedbiri en üst seviyede alarak riskin mahalle dışına çıkmasına engel oluyoruz” dedi.

Vali 02

Maskeye Alıştık Ama Mesafeye de Uymak Gerekiyor

Kırsaldaki yaşanana vaka artışı ile ilgili kırsalda yaşayan vatandaşlara özel mesaj veren Vali Şıldak, “onlardan özellikle istirham ediyorum. Kurallara uysunlar” dedi. İlimizde maske konusunda önemli bir yol aldığını ifade eden Vali Şıldak, mesafe kuralına da uymanın şart olduğunu hatırlattı.

4 Ayrı Gizli Denetim Ekibi Oluşturduk

Denetimleri yoğun bir biçimde sürdürdüklerini ifade eden Vali Şıldak, ilçelerde kategorilere göre denetimlerde uygulandığını belirtti. Vali Şıldak, Pandemi ile ilgili alınan tedbirlerin vatandaşlara sürekli hatırlatmanın önemine inandıkları için, yapılan denetimlerin kontrolü için ve denetimlerin denetlemesi için, 4 ayrı gizli ekip oluşturduklarını belirtti.

Devlet Olarak Her Şey Yapılıyor, Sıra Vatandaşlarımızda

Sosyal medyadan düzenli olarak pandemi ve tedbirlere uyum içeriği ile doğrudan ve samimi mesajlar verdiğini ifade eden Vali Şıldak, “artık devlet olarak yapılması gereken her şeyi yapıyor. Artık burada söz ve aksiyon alma, sorumluluk üstlenme görevi vatandaşımızda. Bu iş vebal işi” dedi. Vaka sayılarında yaşanan artışların doğal olarak hasta sayısında da artışa neden olduğunu ifade eden Vali Şıldak, “Hasta sayısı ve hastalanan kitle arttıkça, hastanelerimize başvuran kişi sayısı artıyor, hastanelerimizde tedavi altına alınan kişi sayısı artıyor, yoğun bakım ve entübe servisinde ki sayımızda artıyor. Bu kadarın söyleyeyim. Panik yapmamız gerekiyor ama artık durumun ciddiyetinin farkına varıp tedbir almamız gerekiyor. Bunu almazsak ne olur! Büyük vebal atına gireriz. ” dedi.

Mesajın Ötesinde Bir Uyarı “Hareketlilik Azalmalı”

İşlerin devamlılığı açısında gereğinin yapılacağını ifade eden Vali Şıldak, “ Sosyal hayat durmayacak fakat kontrollü bir sosyal hayat olacak. Tedbirlerle yaşamaya alışmamız lazım” dedi. Günlük yaşamada ki hareketliliğin mutlaka azalması gerektiğini ifade eden Vali Şıldak, vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması, işi varsa da hızla işini tamamlayıp evine dönmesi gerektiğini belirtti.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Balıkesir İl merkezinde artış gösteren kovid19hastalıpının yayılması bizleri çok üzüyor. Vatandaşlardan mü übüslerle seyahat edenlerin bazıları maske takıyo. Minübüslerde fazla yolcu alıyorlar. Denstkenmiyolar. Ben denetlemeye hiç rastlamadım. Ana caddelerde yaya devriye polisleri dükkan önlerinde sigara içen gruplara ikaz yada men edecek uygulama yapması. Yeşilli ve arşı içerisindeki sokağa taşan lokanta ve kafe ve çayocaklarındaki maskesiz yoğunluğun önlenmesi, pazar yerlerindeki satıcılar ile toplu taşıma meydanındaki maskesiz vatandaşlara denetimin olduğu hissettirilmeli, vatandaşların 16_18 yaş üzeri çocuklarına ikazın yapılmadığı sürece, lokanta ve benzeri yerlerde yoğunluğun kontrol edilmediği, münübüslerin yolcularının kontrol edilmediği ve sürücülerin maske ve fazlayolcu almalarının eğitilmediği ve evlere misafir kabul edilmediği sürece hastalığın azalacağını sanmıyorum. Teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu