Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Vali Şıldak “Hastanelerde Tedbir Aldık Fakat Sayılar Yüksek”

Vali Şıldak “Hastanelerde Tedbir Aldık Fakat Sayılar Yüksek”

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir’de Covid-19 salgının seyri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şıldak, vaka sayılarının endişe verici boyutta olduğunu belirterek, Hastanelerde ki yoğunluk ile ilgili tedbir aldıklarını ancak sayıların yüksek olduğunu belirtti.

 

“Vaka sayıları endişe verici boyutta”

Covid-19 pandemisi nedeniyle gerek ülke genelinde gerekse Balıkesir’de zor günlerin geçirildiğini dile getiren Vali Hasan Şıldak, Balıkesir’deki son durumu değerlendirdi. Vali Şıldak, “Vakalarımız bizim Eylül ayının sonuna kadar düşük dozda seyretti. Vaka sayılarımız bir hayli düşüktü. Ekimin ilk haftası itibariyle yükseliş başladı. Yükseliş Balıkesir’de halen devam ediyor. Yükseliş devam ediyor, yükselişin sebepleri hem dikkat etmememizden kaynaklanıyor hem de havaların soğumasıyla kapalı alanları kullanmaya daha çok ağırlık verdik. Kapalı ortam bulaşma riskini çok artırıyor” dedi.

 

Sildak

“Hastanelerimizde gerekli tedbirleri aldık”

İl genelindeki hastanelerdeki durum hakkında da bilgiler veren Vali Hasan Şıldak, “Hastaneler de yine aynı şekilde son 1 ay içinde yoğunlaşmış durumdadır. Sayılarımız; hem yatan hasta, hem yoğun bakımdaki hem de entübe hasta sayılarımız artmış durumda. Hayatını kaybeden vatandaş sayısı da bir önceki aya göre yükselmiş durumda. Ama sağlık tedbirleri, yeterlilik anlamında, yatak sayısı anlamında bir sıkıntımız yok. Bu konuda tedbirlerimizi aldık. Yatak artırımına, kapasite artırımına gittik. Fakat sayılar yüksek” dedi.

“En çok vaka görülen ilçelerde karantina uygulaması yapıyoruz”

İl genelinde en yoğun vaka sayılarının görüldüğü ilçeleri de açıklayan Şıldak, “Bütün ilçelerimizde vaka sayıları yüksek. Fakat nüfusa oranla şu an yaşadığımız pozitif vaka sayısının en yüksek olduğu ilçeler Dursunbey, Altıeylül, Bigadiç, İvrindi ilçelerimizde bilhassa kırsal mahallelerde daha fazla bir artış var. Buralarda da bilindiği gibi karantina uygulaması yapıyoruz. Kimi zaman vaka sayısına ve yayılımına göre tüm kırsal mahalleyi içine alacak şekilde veya sokak, mahalle, ev, hane bazında karantinalar yapıyoruz. Bunun çok faydasını görüyoruz. Pozitif vakaların hem köyün içinde yayılımını hem de dışarıya taşmasını önlemiş oluyoruz” diye konuştu.

“Alınabilecek bütün tedbirleri aldık”

Devlet olarak Balıkesir’de uygulanabilecek tüm tedbirleri aldıklarının altını çizen Vali Şıldak, vatandaşların da bu tedbirlere uyması noktasında hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi. Vali Şıldak, “Şunu açıklıkla ifade etmek isterim ki Balıkesir ili genelinde eksik uygulanan hiçbir tedbirimiz yoktur. Tamamen anında, zamanında alınan kararlarla çok etkili bir uygulama yapılıyor. İşin ucu tamamen vatandaşımızın elindedir. Yani kontrol, tedbir noktasında vatandaşımıza geçmiştir. Devlet olarak yapacağımız bütün uygulamaları yaptık, bütün tedbirlere başvurduk” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu