Gündemİlçe Haberleri

Vali Şıldak Mavi Bayrakta Engürü Sitesi’ni Örnek Gösterdi

Vali Şıldak Mavi Bayrakta Engürü Sitesi’ni Örnek Gösterdi

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Vilayetler Hizmet Evi plajlarına kazandırılan mavi bayrak törenine katıldı.

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak yaptığı konuşmada, “Mavi Bayrak; temizliğin, çevre değerlerine sahip olabilmek adına belirlenen kriterlerin tescil edildiği bir sembol. Vakfın Ege Bölge Sorumlusu Doğan Karataş ile birlikte bu yıl Balıkesir’imize üç ilave mavi bayrak kazandırmış olduk hep birlikte. Bugün burada kamuya ait ilk mavi bayrak alan Türkiye’deki ilk tesis ise Vilayetler Hizmet Birliği’ne ait olan Vilayetler Evi oldu.” dedi.

Hedefler Boş Kalmayacak

Balıkesir Valisi Şıldak, “Biz geçen yıl 12 bölgeye yönelik çalışmalar yürütmüştük. Bu yıl bunların üçünü kazanabildik. Demek ki daha 9 noktada hedefimiz var. Bu hedefi bu yıl boş bırakmayacağız. Kriterleri tamamlayan tüm tesislerin ve sitelerin mavi bayraklı olmasını istiyoruz. Çünkü mavi bayrağın dalgalanması o ili turizm alanında standartlarının yükselmesi anlamına gelir. Bu konuda en güzel örneklerden biri; Ayvalık’taki Engürü Sitesi’dir. Engürü Sitesi’nin bir değil, tam iki tane mavi bayrağı var. İsteyince oluyor” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu