Gündem

VALİ ŞILDAK MUHTAR TOPLANTISINDA KONUŞTU: “BALIKESİR’E HİZMET ETMEKTEN GURURLUYUM”

VALİ ŞILDAK MUHTAR TOPLANTISINDA KONUŞTU: “BALIKESİR’E HİZMET ETMEKTEN GURURLUYUM”

 

Vali Hasan Şıldak, göreve başlamasının ardından ilk muhtar toplantısını gerçekleştirdi. Mahalle muhtarlarıyla tanışmak, talep ve ihtiyaçlarını dinlemek amacıyla Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde Karesi İlçesi mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Mitat Gözen, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Valilik İdare ve Denetim Müdürü Mehmet Akif Çıblak, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Elvan Bahar Göktepe ve mahalle muhtarları katıldı.

Vali Şıldak toplantıda yaptığı konuşmada “Balıkesir’de bulunmaktan, hizmet etmekten son derece gururluyum, huzurluyum. İlimiz Türkiye’nin en verimli topraklarında, iki denizi olan; coğrafyası, tarımıyla, hayvancılığıyla, kültürüyle, tarihiyle, geçmişiyle, kuvâ-yi milliye hareketiyle, turizmiyle, madenciliğiyle bütün nimetlerin serpiştirildiği ülkemizin önemli bir vilayeti. Bizlerin de şanslı olduğumuzu bilmemiz, bunun karşılığını vermemiz lazım.” dedi.

“Ülkemiz Salgınla Mücadeleyi Hatasız Yürütüyor”

Ülkemizin birinci gündem maddesi olmaya devam eden koronavirüsle ilgili koordineli çalışmanın önemini vurgulayan Vali Şıldak; “İnsanlığı tehdit eden salgında Ülkemiz; dünya ölçeğinde baktığımızda, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bu mücadeleyi gerçekten hatasız yürütüyor. Bütün kamu kuruluşlarıyla verimli çalışmalarımız sürüyor. Sağlık Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığımız tarafından verilen kararları ve talimatları bizler alanda uyguluyoruz.” diye belirtti.

“Bu bir seferberlik!”

Salgınla mücadelede koordinasyonun önemini vurgulayan Vali Şıldak; “Bütün çalışma arkadaşlarımla; Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığımız, İlçe kolluk birimlerimiz, sağlık birimlerimizle birlikte gerçekten seferberlik ruhu içinde çalışıyoruz. Sizlerden büyük destek aldığımızı biliyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali̇ Hi̇zmet 1

 

Muhtarlar Doğrudan Valiyle Görüşebilecekler

Muhtarlarla gerçekleştirilen toplantıların önemini belirten Vali Şıldak; “Muhtarlarımızla periyodik toplantılar yapmayı düşüyorum. Ayrıca haftanın bir gününde Muhtar Saati Uygulamamız olacak ve muhtarlarımız doğrudan gelip benimle görüşebilecekler. Halkla ilişkilere, vatandaşla iletişime son derece önem veriyorum.” dedi.

“Kadının Olmadığı Yerde Nezaket Olmaz”

Kadına şiddet noktasında da muhtarlardan destek bekleyen Vali Şıldak; “Kadınlar her zaman başımızın tacıdır. Kadının olmadığı yerde zarafet, nezaket olmaz. Kadının olduğu her yer de bizler güven ortamını sağlamak zorundayız. Kadına yönelik şiddet İçişleri Bakanlığımızın da en çok takip ettiği, üzerinde durduğu bir konu, çevrenizde, mahallenizde bu duruma maruz kalan kadınlarımız varsa hemen güvenlik güçlerini haberdar etmenizi istiyoruz.” diye belirterek katılımcılara söz veren Vali Şıldak konuşmaların ardından, mahalle muhtarlarına söz verdi. Mahallelerinin sorunlarını ve taleplerini dile getiren muhtarlar, Vali Hasan Şıldak’a teşekkür ettiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu