Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Vali Şıldak Sıfır Atık Projesi Kapsamındaki Çalışmaları Değerlendirdi

Vali Şıldak Sıfır Atık Projesi Kapsamındaki Çalışmaları Değerlendirdi

Vali Hasan Şıldak, sürdürebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkları kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak amacıyla 26 Eylül 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde hayata geçirilen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Balıkesir’de yürütülen çalışmaları değerlendirdiler.

Valilik Koca Seyit Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Şıldak’ın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sadullah Özel, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve proje sorumluları katıldılar.

ircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalarla israfın önlenmesi, doğal kaynakların daha verimli kullanılması ve oluşan atık miktarının azaltılması amaçlıyorlar. Vali Şıldak başkanlığında bugün yapılan toplantıda, atığın kaynağında ayrılarak geri dönüşüme sevk edilen sistemin daha düzenli ve uygulanabilir olması için İl genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Toplantıda yapılan sunumda Sıfır Atık Temel Seviye Belgesine başvuruda bulanan ve belgeyi almaya hak kazananların sayılarına ilişkin bilgiler aktarıldı. Vali Şıldak, eğitim kurumları ve yurtlar, kamu kurum ve kuruluşları, akaryakıt istasyonu ve dinlenme tesisleri gibi toplu kullanım alanlarında sıfır atık yönetim sisteminin kurulması ve yaygınlaştırılmasına yönelik yapılan koordineli çalışmaların projenin verimliliğini arttıracağını vurguladı. Şıldak, “Ortak kullanım alanlarında geri dönüşebilen ve geri dönüşmeyen atıkları ayrıştırmak için gerekli ekipmanların görünür bir şekilde hazır bulundurulması ve toplumdaki çevre bilincinin yükseltilmesiyle Sıfır Atık Projesi çok daha sağlıklı sonuçlar doğuracaktır.” dedi.

***

Vali Şıldak, proje ile atıkların geri dönüşeceğini ve gelecek nesillere çok daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakılacağının altı çizdi. Atıkların geri dönüştürülmesi konusunda bilgilendirici çalışmaların arttırılması gerektiğini ifade eden Şıldak, resmi ve özel tüm kuruluşlarda atıkların kaynağında ayrıştırılması için özendirici çalışmalar yapılmasının, projeye katkı sağlayacağı vurguladılar.

Balıkesir’de, projenin yürütülmesi noktasında ayrıca resmi ve özel kurumalarda bilgilendirmelerin yinelenmesi gerektiği dile getiren Vali Şıldak, “Sistemin sağlıklı bir çalışma zeminine oturmasının yanı sıra asıl önemli olan toplumda çevre bilincinin oluşmasıdır. Proje kapsamında yapılacak koordineyle ve denetimlerle çevre bilinci ve atık yönetimi konusunda sağlıklı bir uygulama oluşacağını düşünüyorum.“ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu