Gündemİlçe Haberleri

Vali Şıldak Sındırgı İlçesinde Çalışmaları Değerlendirdi

Vali Şıldak Sındırgı İlçesinde Çalışmaları Değerlendirdi

 

Vali Hasan Şıldak yürütülen ve planlanan çalışmaları yerinde görüp değerlendirmek üzere yaptığı programlar kapsamında Sındırgı İlçesinde İl ve İlçe Kurum Müdürlerinin katıldığı İlçe Değerlendirme Toplantısı’nda muhtarları dinledi.

 

“Sındırgı Doğal Bir İlçe”

İllerin kültürüyle, ekonomik göstergeleriyle, ticaretiyle, geçim kaynağı unsurlarıyla, coğrafyasıyla birbirine çok benzeyen tipik özellikleri olduğunu, fakat Balıkesir’e gelindiğinde ezberlerin bozulduğunu söyleyen Vali Şıldak toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “İlimizin her İlçesinde ayrı bir özellik var. Sındırgı da bunların en belirginlerinden biri olan, ege kültürünün, dağlık bölge özelliklerinin ve yörük kültürünün sembollerini bünyesinde taşıyan, çalışkan insanların yaşadığı sakin, doğal bir İlçemiz.” şeklinde konuştu. Şıldak, İlçenin ortak akılla kendine bir yön belirlediğini, turizm ve tarım olmak üzere iki karakteristik özelliği olduğunu vurguladı.

Bilgiler Paylaşıldı

Balıkesir’in İlçelerinde yaptığı programlarla ihtiyaç ve talepleri alanda tespit ederek çözüme ulaştırmaya özen gösteren Vali Şıldak, Sındırgı Makbule Efe Anadolu Lisesinde 12’ncisi gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında İlçede  tarımdan hayvancılığa, eğitimden sağlığa, spordan turizme birçok alandaki çalışmaları, yürütülen ve planlanan projeleri ele aldı. Vali Şıldak toplantıya Sındırgı Kaymakamı Zafer Oktay ve Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’tan İlçeyle ilgili bilgileri alarak başladı.

Muhtarlar Taleplerini Dile Getirdi

İl müdürleri, kurumlarının İlçedeki sorumluluk alanlarında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Yürütülen güncel çalışmalar ve yeni taleplerin muhtarlar tarafından bizzat ilgili kurumların temsilcilerine aktarıldığı toplantıda, hizmetlerin vatandaşlara hızlı ve etkili bir şekilde ulaştırılması için fikir alışverişinde bulunuldu. Konuların İldeki bütün söz sahibi kişiler tarafından toplu bir şekilde bilinmesi, duyulması ve varsa sorunlara çözüm arayışı konusunda fikir birliği oluşturulup daha kararlı bir şekilde takip edilmesi bakımından değerlendirme toplantılarına önem veren Şıldak, muhtarlar tarafından iletilen talep ve ihtiyaçlar için ilgili kurumlarla yapılacak çalışmalarla çözüme yönelik koordinasyon sağlanacağını belirtti.

 

Vali Sildak Sindirgi 3

 

Vatandaş Duyarlılığına Dikkat Çekildi

Vatandaşın sözcüsü olan muhtarlar, ilettikleri taleplere sonuç odaklı yaklaşılması dolayısıyla değerlendirme toplantısı vesilesiyle kendilerini bir araya getiren Vali Şıldak’a teşekkür ettiler.Vali Şıldak toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede orman yangınlarına müdahale noktasında vatandaşların duyarlılığının ve  refleksinin arttığını ifade etti. Şıldak yangınlara daha personel ulaşmadan kazmayla, kürekle, traktörle koşan vatandaşa teşekkür etti. Geniş ormanlık alana sahip Sındırgı İlçesinde de vatandaşın aynı hassasiyeti gösterdiğini belirtti. Traktör ve motorsiklet kazalarına da değinen Vali Şıldak, “İlimizde önemli sayıda vatandaşımızı traktör ve motosiklet kazalarında kaybediyoruz. Eğimli araziler başta olmak üzere kullanım hatası ve tedbirsizlikten maalesef insanlar ölüyor. Bizler bu konuda jandarma ve emniyetimizin yaptığı eğitim çalışmalarının yanında muhtarlarımızdan da destek bekliyoruz. Denetimlerimiz hız kesmeden devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Toplumun Kılcal Damarları Muhtarlar

Muhtarların her alanda olduğu gibi devlet kurumlarının, belediyelerin bütün kamunun eli ayağı olduğuna dikkat çeken Vali Şıldak, “Sizler sürekli vatandaşla iç içe birebir görüşme halinde olduğunuz için, Cumhurbaşkanımızın da atıfta bulunduğu gibi toplumun kılcal damarlarısınız. Sizler vasıtasıyla iletilecek mesajlar, tam ve doğru şekilde yerini bulacaktır.” diye belirtti.

 

Vali Sildak Sindirgi 2

 

Vali Uyuşturucu İle Mücadele Vurgusu Yaptı

Uyuşturucuyla mücadele konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi için muhtarlardan destek beklediğini sözlerine ekleyen Şıldak, “Toplumda önemli yer edinen ve özellikle şehirlerimizde sıklıkla yaşadığımız uyuşturucuyu çevremizde kullananları bildireceğiz. Cuma hutbelerinde de duyurusunu yaptığımız bir proje yürütüyoruz. Balıkesir’de il genelinde bir yıl içinde 750’nin üzerinde vatandaşımız projeye başvuru yaptı. Akıllı telefonlara indirilen “UYUMA” ismindeki uygulamayla bu mücadeleye destek verebilirsiniz.” diye konuştu.

Yatırım Kervanından Pay Alan Şehir

İl genelinde sağlıktan eğitime, kültürden tarıma her alanda güzel çalışmalar olduğunu ifade eden Şıldak, “Ülkemizin, başta terör olmak üzere çevreleyen ateş çemberinde mücadelesi hiç bitmiyor. Önemli olan yatırımların hız kesmeden devam etmesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün bu mücadelelerle baş ediyor ve mücadelelerin galibi olarak çıkıyor. Dışarıda ve içeride bu devam ederken devletimiz bütün kurumlarıyla vatandaşının yanında olarak yatırım kervanını sürdürüyor.” şeklinde ifade etti. Vali Şıldak, çok geniş bir coğrafyada bulunan Balıkesir’in yatırım kervanından pay alabilmek için projeler geliştirip, planlı şekilde ilerlemek gerektiğini vurguladı. Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu