GündemTürkiye Gündemi

Vali Şıldak’ın Ev Sahipliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

Vali Şıldak’ın Ev Sahipliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

30 Ağustos Zaferi’nin 99. Yıldönümü dolayısıyla, Zafer Bayramı Resepsiyonu düzenlendiler. Coşku ve heyecanla tüm gün boyunca devam eden programlarda Balıkesirlilerle bir araya gelen Vali Hasan Şıldak Balıkesir Valiliği bahçesinde yapılan resepsiyona katılan herkese teşekkür etti.

Misafirleriyle tek tek ilgilenen Vali Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak, Tokyo Olimpiyat Oyunlarında Bronz Madalya kazanan Milli Güreşçi Yasemin Adar ve Yükseköğretim Kurumları Sınavında Türkiye 7’ncisi olan Ahmet Bilican ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yılı anısına yapılan pastayı kesti.

Resepsiyonda davetlilere hitap eden Vali Şıldak, “30 Ağustos Zafer Bayramı demek 1919 yılında Anadolu’nun bağrında yakılan meşalenin Balıkesir’de başlayan Kuvâ-yi Milliye hareketiyle ateşe dönüşmesi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde büyük bir alev topu olup, ülkede tek bir düşman kalmayıncaya kadar 9 Eylül’de İzmir’de Ege denizi’ne düşmanın dökülmesiyle, Cumhuriyete giden yolculukta önemli bir zafer demektir. Yıllar içinde Türk Milletinin büyük bir istek, bağımsızlık ve özgürlük arzusuyla devletine, toprağına sahip çıkma serüveninin en önemli duraklarından biri 30 Ağustos’tur. İşte biz de bu milletin bir ferdi olarak bu zaferi büyük bir coşkuyla yaşıyoruz. Damarlarımızdaki kanda bu asil duyguyu hissediyoruz, sizler de ailelerinizle birlikte burada olarak ayrıca bu coşkuya güç verdiniz. Hepinize şükranlarımı sunuyorum. ” diye konuştu.

Türk milletinin birlik ve beraberlik

içinde aşamayacağı engel olmadığını ifade eden Vali Şıldak, “2023 hedeflerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğündeki büyük idealler 2023’te, Cumhuriyetin 100’üncü yıldönümünde milletimiz ile buluşacak. Biz o yolda yürümek için her birimiz, ayrıca milletimizin her bir ferdi gerekli motivasyonu kendinde buluyor. Böyle günler, yıldönümleri bu enerjinin tazelendiği günlerdir. Balıkesir’de de bütün buradaki davetlilerin desteği, gücü ve uyumu ile birlikte çok daha güçlü ilerlemek için gerekli irade gösteriliyor. Her şeyden en önce birlik, beraberlik, hoşgörü ve ayrıca anlayışıyla, Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir’e en güzeli her zaman yakışır.” ifadelerini kullandılar.

Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Pakize Mutlu Aydemir, Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sporcular, sanatçılar, itfaiye personeli, orman ve yangın personeli, sağlık personeli, emniyet ve jandarma personeli, şehit yakınları ve gaziler, engelli vatandaşlar koruyucu aileler ve ayrıca vatandaşlar katıldılar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu