Gündem

Vali Şıldak’tan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Vali Şıldak’tan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne ilişkin bir mesaj paylaştı.

 

MESAJ PAYLAŞTI

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne ilişkin bir mesaj paylaştı. Vali Şıldak 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutladığı mesajında şöyle kaydetti:

 

“İHLALLERE YÖNELİK ÇALIŞILIYOR”

“İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların doğuştan hür ve eşit olduğu ilkesi doğrultusunda, 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilmiş ve insan haklarının korunmasına, geliştirilmesine, ayrımcılığın önlenmesine ve ihlallerin giderilmesine yönelik çalışmalar başlatılmıştır.

 

“HUKUKUİ BİR TEMİNAT”

 

İnsanlık tarihinin en önemli belgelerinden olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, yaşam hakkı başta olmak üzere, insan haklarını güvence altına alan hukuki bir teminattır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile insan haklarının olmazsa olmaz maddeleri yazılı hale getirilmiştir. Bu maddelerin ilk sıralarında yaşam, güvenlik, eğitim, inanç, ifade özgürlüğü, seçme ve seçilme hakları gelmektedir. Yüce milletimiz, her zaman insan hak ve özgürlüklerine gereken önemi vermiş, insanlar arasında ayrımcılık yapmamıştır. Bu nedenle; tüm insanların din, dil, ırk ve cinsiyet gibi doğuştan sahip oldukları hak ve özgürlükleri teminat altına alan, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine ilk imza atan ülkelerden birisi olmuştur.

“ÖNEMLİ REFORMLAR YAPILDI”

Ecdadımız, insan hakları üzerine adil bir devlet yönetimi oluşturmuş, farkındalıkları zenginlik olarak değerlendirmiştir. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiği zaman Hristiyanlara din ve mezhep özgürlüğü tanımış, Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale’de esir düşen düşman askerleri için “Onlar bizim evlâtlarımız olmuştur.” demiştir. Türk tarihi insan hakları bakımından sayısız örneklerle doludur. İnsan merkezli olan devletimiz, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunu kendisine ilke edinmiştir. Bu doğrultuda; demokrasimizin daha ileri standartlara kavuşması, tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerden eşit şekilde yararlanması için önemli reformlar hayata geçirilmiştir.

“HAKLARIN KORUNMASI TEMEL HEDEFİMİZ”

 

İlimizde de insan hakları alanında herhangi bir ihlal yaşanmaması için, tüm vatandaşlarımızın haklarının korunması temel hedefimizdir. Engelli, yaşlı, çocuk ve kadınlarımız başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın haklarını eşit ve en geniş biçimde kullanabilmeleri ve insan hakları alanında daha iyi hayat standartlarına ulaşmaları için çalışmalarımız en üst düzeyde devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nün tüm insanlığa, milletimize, barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisi ile bütün vatandaşlarımızın bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum. ”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu