GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Vali Şıldak’tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Vali Şıldak’tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak 3 Aralık Dünya Engellilere özel mesaj yayımladı. Vali Hasan Şıldak mesajında ”3 Aralık dünya engelliler gününü kutluyorum’ ‘dedi.

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak mesajında;‘’ Herkesin engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, bütün engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu bir hayat diliyorum’ ’şeklinde konuştu.

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, ‘’ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, bütün zorlu şartlara rağmen onurlu bireyler olarak ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde yer alan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli insanlarımızın verdikleri mücadeleleri takdirle karşılamaktayız. Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkân ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin, çağdaşlığının temel göstergesidir’ ’dedi.

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, ‘’Şehrimizi mekânsal erişim kolaylığı bakımından engelli dostu şehir haline getirebilmek,sunulmasında önemli aşamalar kat ettik. Balıkesir’de Valiliğimiz öncülüğünde toplumun her bir ferdine dokunmak, toplumda dezavantajlı olarak adlandırılacak tek bir kişinin, bir grubun kalmaması adına yapılacak çalışmaların koordinasyon içinde yürütülmesi amacıyla “Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi” uyguluyorlar. Hedef kitlesini engelli bireyler ve ailelerin oluşturduğu proje kapsamında sürdürülen çalışmalar sayesinde toplumun her kesimine devletin sıcak eli uzatılmaktadır’ ’dedi.

-Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu