Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Vali Şıldak’tan Kısıtlamaya İşaret Eden Denetim

Vali Şıldak’tan Kısıtlamaya İşaret Eden Denetim

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İçişleri Bakanlığının tüm ülke genelinde uygulanacağını belirttiği ve mülki amirlerinde katılacağı yoğun denetim için üçüncü kez bizzat denetime eşlik etti.

 

Nikah Salonu ve Pazaryerini Denetledi

Vali Şıldak Denetime, dün basın açıklamasında duyurduğu kısıtlamalar içerisinde yer alan, düğünlerde 3 saat sınırı ve saat 23.00’te müzik yayını kısıtlamasına işaret etmek için Karesi Nikah Salonunu, 65 Yaş üstü için getirilen Pazaryeri giriş saatleri içinde Pazaryerini inceleyerek başladı.

Vali 03

Veriler Pek İç Açıcı Değil

Burada basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Vali Şıldak, bu salgına engel olmanın tek yolunun alınan tedbirlere uyum olduğunun altını çizmek için bu yoğun denetimlerin yapıldığını ifade ederek, “bu nedenle bütün kurum yöneticilerimiz şu anda sahada denetim yapıyorlar. Geldiğimiz noktada, ilimizde de vaka sayılarında artış gözlemliyoruz. Dün bunu ifade etmiştim. En son dünkü verilerde yine çok iç açıcı değil” dedi.

Yüzde Yüz Uyum Bekliyoruz

Vali Şıldak bu denetimlerin kısmen de olsa faydalı olduğunu belirterek, “ancak istediğimiz yüzde yüz uyumdur. Çünkü Bir kişinin bile kurallara riayet etmemesi çok kötü sonuçlara yol açabiliyor. Şu an bu nikah salonunda kurallara uygun bir düzen olduğunu görüyoruz. Biz vatandaşlarımızdan, buradaki tüm kurallara uyulan bu güzel ortamı bütün düğünlerde uygulanmasını rica ediyoruz” dedi.

Vali 02

“Gerçekten yüreğim parçalanıyor”

Vali Şıldak, ortaya çıkan yeni vakaların bazılarının düğün kaynaklı olduğunu hatırlatarak, “bunun acısını hissediyorum içimde. Gerçekten yüreğim parçalanıyor. Çünkü burada hatalı davranışlar masum insanların bu hastalığın pençesine düşmesine ve ızdırap çekmesine sebep oluyor. Ben bu kurallara uyan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Ancak sadece bizi gördüğünde maskesini takan, polisi, zabıtayı gördüğünde kendine çeki düzen veren anlayışı da kabul etmiyorum. Kimsenin hata yapma lüksü yoktur. Hepimizin sağlığı birimize feda edilemez” dedi.

Pazaryerinde Denetim

Vali Şıldak daha sonra pazaryerini inceleyerek burada denetimde bulundu ve pazacıları 65 yaş üstü vatandaşlar için alınan 16.00-20.00 saatleri arasında uygulanacak kısıtlama ile ilgili uyarılarda bulundu.

Haber: Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu