GündemTürkiye Gündemi

Vali Şıldak’tan Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Şıldak’tan Öğretmenler Günü Mesajı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak 24 Kasım Öğretmenler günü yazılı mesaj yayımladı.

Şıldak mesajında:’’Hepimizin hayatında önemli yeri olan sevgili öğretmenlerimiz, bizi hayata hazırlayan ve eğitim sürecinin bütün aşamalarında rehberimiz olan en güçlü dayanaklarımızdır. Onlar okul öncesi dönemde anasınıflarında bir annenin şefkatini, ilgisini, ayrıca sıcaklığını minik yavrularımızla paylaşırken, ilkokul yıllarında okuma-yazma ile başlayan eğitim-öğretim yolculuğunun çocuklarımıza büyük özveriyle ilk örneklerini yaşatırlar. İlkokul öğretmenlerimiz adeta ailemizin bir üyesi olurlar. Ortaokul ve lise yıllarında ise yavaş yavaş bilgi zenginliği ve ayrıca bilimle tanışma dönemidir. Her öğretmen kendi alanıyla ilgili nice emeklerle öğrencisini donatır, onu hayata hazırlar’’dedi.

YARINLARIN SÖZ SAHİBİ ÖĞRETMENLERİMİZ

Şıldak: ‘’Öğretmenler insana dokunan, merkezinde insan olan, çocukları ve gençleri toplum hayatına kazandıran, aslında ülkemizin geleceğine yön veren etkili aktörlerdir. Yarınların söz sahibi olacak nesillerinin bilgili, donanımlı, ülkesini seven, değerlerine sahip çıkan şuurlu insanlar olarak yetiştirilmesi öğretmenlerimizin omuzlarındaki en büyük sorumluluktur. Onların bu anlamlı misyonunu yerine getirebilmeleri için güçlü bir şekilde desteklenmeleri gerekmektedir. Onları sadece verdikleri derslerle değil, davranışlarıyla, yaklaşımlarıyla, bakışlarıyla, gülüşleriyle bir insan olarak da hiç unutmayız. Çünkü onlar insana değer katan, bizi şekillendiren, ayrıca geleceğimize ilişkin kararlarımızda yanımızda olan özverili insanlardır’’ dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Şıldak: ‘’Balıkesir’de eğitim alanında atılım ve dinamizm oluşturmak, başarıyı daha ileri noktalara taşımak amacıyla uygulamakta olduğumuz Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesini sahiplenerek çocuklarımız ve gençlerimiz için yürekten gelen bir istekle çalışan, elinden gelenin fazlasını ortaya koyma gayreti içinde olan bütün öğretmenlerimize ayrıca gönülden teşekkür ediyorum. Değerli öğretmenlerim, sizlerin bu tarifsiz heyecanı ve katkısı ile bütün okullarımızda sinerji yükselmekte, motivasyon artmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde bütün öğretmenlerimize sağlık içinde başarı dolu bir eğitim yılı diliyor, başta görevi esnasında şehit olmuş eğitimcilerimiz olmak üzere ebediyete uğurlamış olduğumuz bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, kıymetli öğretmenlerimizin ayrıca 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu