Gündem

VALİ ŞILDAK’TAN ÖNEMLİ ÇAĞRI KONTROLLÜ HAYAT SÜRECİNDEYİZ VAKALAR HALA VAR AZDA OLSA HENÜZ BİTMİŞ DEĞİL!

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak basınla buluştu. Öğretmenevi bahçesinde yapılan kahvaltılı basın toplantısının açılışında Vali Şıldak “Kapasitesi yüksek potansiyeli güçlü bir ilde göreve başlamış olmak onur verici. Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya şükranlarımı sunuyorum. İlimiz gelenekleri teamülleri oturmuş ve her türlü donanıma sahip bürokratik kadroları ile birlikte çalışacağımız güçlü bir ekibe sahibiz. Kendimi şanslı hissediyorum” dedi.

 

Valilik 2

“Prensiplerimizi Balıkesir’de de Uygulayacağız”

 

Vali Şıldak konuşmasında bugüne dek görev yaptığı illerdeki çalışmalara kısaca değindi ve şehir için önem taşıyan her konuda birliktelik ve beraberliğin ortak akılla beraber çözüme kavuşturulması gerekliliğini belirtti. Bunu sağlayacağız” dedi. Vali Şıldak konuşmasında “Burdur’da 2 yıllık bir görevim oldu. Orada benimsediğim prensipler, yaklaşımlar, idari yönetim tarzı olarak Balıkesir’de de aynı yaklaşımla, insanımızın hizmetinde vatandaşımızın yanında vatandaş odaklı ve çözüm odaklı, kamu kurumları, STK’lar Meslek Odaları, Ortak akıl üreterek birlikte hareket etmeyi benimseyerek dayanışma iklimini daha da geliştirmek için gayret göstereceğiz. Hoşgeldin ziyaretlerimiz devam ediyor. Bütün Balıkesirli insanlarımıza teşekkür ediyorum. Güler yüzünü gösteren tüm insanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu arada hızlı hareket ederek ilimizi tanımaya gayret gösteriyorum.”

İlçe ziyaretlerine de hızlı bir giriş yaparak incelemeler yapan Vali Şıldak,” İlçelerimizi yakından görmek için bir çabam var ”dedi. Bandırma, Gönen, Havran Edremit’e ziyaretlerim oldu. Edremit’te anlamlı bir buluşmaya tanıklık etti. Depremsellik konusunda dayanıklı olmayan binalarda çalışma söz konusu Yıkımı yapılacak okullarımız vare.51 yıkımı yapılacak okul var. Hayırseverlerimiz tarafından yaptırılan okullarımız için minnet duyuyoruz.3 okulumuz Edremit ilçesinde hayırseverimiz tarafından yapılacak. Eğitime biran önce kazandırılmış olacak. Eğitim denilince bizimde önceliğimiz eğitim olacak. Okullarımız, teknik kapasite ve donanım açısından yüksek kapasiteye sahip ve başarılı bir il.” ifadelerini kullandı.

 

Valilik 5

“Önceliğimiz Eğitim Olacak”

 

Balıkesir’in eğitimde yüksek potansiyeli olduğunu belirten Vali Şıldak, görev yaptığı il olan Burdur’da eğitim üzerine projeler yürüttüklerini belirtti. İlimiz okullar, teknik kapasite, karolarımız noktasında başarılı bir il. Burdur’da yapılan araştırma ile akademik başarıda bir ivme oluşunun müdahaleyi gerektirici boyutta olduğunu gördük. Burada eğitimin başarısını izleme ve geliştirme adı altında proje uygulamıştık. İlimizde bizden önce başlatılan eğitim programlarının devamı ve revize edilerek uygulayacağımız çalışmalar devam edecek.

 

“Hain Darbe Girişiminin Tehditleri Bertaraf Edilmiştir”

 

Bugün itibarı ile ülkemizin yıl önce yaşadığı hain darbe girişimini anma etkinliklerinin başında bulunuyoruz. Üniversitemizin bulunduğu alandaki camimizde mevlid-i şerif ile 15 Temmuz anma etkinlikleri başlatmış oluyoruz. Bu vesile ile başta 15 Temmuz gecesi olmak üzere vatan için devlet için şehadet mertebesine ulaşmış olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de hayatta olanlara sağlık afiyet diliyorum. Milletçe kenetlendiğimiz birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği gece Türk Milleti Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu badireyi atlatmayı bilmiş ondan sonrada 4 yıllık süre içinde tüm tehditleri savuşturup bertaraf etmiştir. İnşallah bu bilincin ayakta tutulması, unutulmaması ve unutturulmaması adına etkinlikleri önemsiyoruz.

 

Valilik 6

“Pandemi Tedbirleri Kapsamında Demokrasi Nöbetleri…”

 

Pandemi tedbirleri kapsamında gerekli önlemleri de alarak hafta boyunca o gece 24 itibarı ile başlayacak demokrasi nöbetleri ile gençlerimize bilhassa bütün vatandaşlarımızı bu şuurun yaşatılması hatırlatılması güçlü bir bilinç oluşturulması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bütün Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Sivil Toplum adına.

 

Kontrollü Sosyal Hayat Sürecindeyiz Bu ne demek? Bilmek gerek…

 

İçinde bulunduğumuz kontrollü sosyal yaşam dilimi ile ilgili olaraksa Vali Şıldak, “Tüm kurumlarımızla hızlı diyalog içindeyiz güçbirliği ve el birliği ile Balıkesir’in iyi noktalara taşınmasını sağlayacağız” dedi. Maske-mesafe ve hijyen tedbirlerinin önemine vurgu yapan Vali Şıldak bu konuda şehirde pandemi konusunda duyarlı bir yaklaşım söz konusu. Sağlık Bakanımızın da yaptığı açıklamada il 5 ilin arasında gösterilmekte. Vaka çıkışlarımız tamamı ile sona ermiş değildir ancak yüksekte değildir. Vatandaşlarımıza çağrım tedbirlerin devamı noktasında bırakılmamasıdır. Bilim Kurulu ilgili Bakanlıklarımızın da önerileri bu yöndedir. Dışarıdan gelen vakalar belli temasları içerdiği için vaka çıkışları devam ediyor fakat güçlü bir takip sistemi ile temaslıları dışarıda bırakmayacak şekilde güçlü bir kontrol ve takiple orada hapsedip yok ediyoruz. Alınan tedbirler sayesinde belirli noktada tutabiliyoruz ancak dediğim gibi bu sıfıra düşmüyor. Günlük vakalarımız oluyor. Ürkütücü bir tablo yok. Ülkemiz örnek çalışmalar yaptı. Kademe kademe bir çalışma ile normalleşmeye geçildi Kontrollü sosyal hayat tedbirlerin bırakılmamasıdır. En güçlü uygulanması gerekende maske-mesafe ve hijyendir.

 

“Kurallara Riayet Şart Vakalar Bitmiş Değil”

 

Vali Şıldak,“Faaliyete geçen işyerlerinde tedbirler ayrı ayrı alınmalı ve alınmıştır.19 ayrı grupta belirlenmiş kurallar var ve bizlere duyurulmuş. İl Hıfzıssıhha olarak bu kararları duyuruyoruz. Bu kapsamda denetimlerimiz oluyor ve cezada uyguluyoruz. Maksat ceza değil kurallara uyumun sağlanmasıdır. Bu aşamadan sonra sokaktaki her birey, her işletme kendi kurallarını kendileri koymalı ve denetimini de kendisi yapmalıdır. Bizlerin denetimleri elbette gereklidir ancak asıl denetim kişinin kendi denetimidir” şeklinde konuştu. Başka yerleri de bildiğim için Balıkesir’de duyarlılığın olduğunu düşündüğünü belirten Vali Şıldak duyarlılığın daha yüksek olmasını istedi. Özellikle asker uğurlamaları kabul edilebilir değil takibi gerekiyor, düğünler, taziyeler var. Bugüne dek taziyelerinde çok can yaktığını gördük. Vaka sayılarında yükseklikler yaratabiliyor. Riskleri yok eden kurallardır ve açıklanmış kurallar benimsenerek yerine getirilmelidir.

 

Bana Bir şey Olmaz Düşüncesinden Sıyrılalım…

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak,“Bir vatandaşımıza covıd testi yapılmış dün akşam bir düğüne katılmış. Bu, dün gece yaşanmış bir hadise. Bu konuda, “ bana bir şey olmaz” duygusundan arınmak lazım. Bizler üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirdiğimizi düşünüyoruz ve etkili tedbirler alınıyor ancak kişilerin kendi tedbirlerini artık kendilerinin alması da önem taşıyor. Tedbirlere uyum noktasında çağrıda bulunuyorum” şeklinde konuştu. Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu