Vali Ustaoğlu 2024 Yılını Değerlendirdi
“2024’te huzur ve güvenle Balıkesir için çalıştık, 2025’e umutla bakıyoruz.”

Vali Ustaoğlu 2024 Yılını Değerlendirdi
“Vali Ustaoğlu: Yeni yıla huzur içinde gireceğiz.”

İki Acı Olayla Sarsıldık
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, düzenlediği basın toplantısında 2024 yılını değerlendirdi ve yeni yıla dair alınan önlemler hakkında bilgi verdi. Ustaoğlu, konuşmasında yılın son günlerinde yaşanan iki trajik olayın etkilerini vurgulayarak, “Geçtiğimiz hafta Salı sabahı bir fabrikada meydana gelen patlamada 11 vatandaşımızı kaybettik. Bu acı hepimizi derinden etkiledi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Patlamanın ardından ertesi gün meydana gelen öğrenci servis kazasının da yürekleri burktuğunu belirten Ustaoğlu, “Balıkesir-İzmir yolu üzerinde bir öğrenci servisimiz kaza yaptı. Kazada toplamda 28 kişi yaralandı. Yaralılar arasında 26 öğrenci ve 2 personel bulunuyor. Yoğun bakımda tedavi gören 5 öğrencimizden 3’ü taburcu edildi, diğerlerinin tedavisi sürüyor. Rabbim böyle kazaları bir daha yaşatmasın” dedi.

Cumhurbaşkanı ve Bakanların Destekleri
Vali Ustaoğlu, her iki olayın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ilgili bakanların Balıkesir’e gelerek çalışmalara katıldığını aktardı. “Hem patlama hem de kazanın ardından İçişleri, Milli Savunma ve Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlarımız ilimizi ziyaret etti. Hastanelerde yaralılarımızı ziyaret ederek ailelere destek oldular” şeklinde konuştu.
2024 Yılı Değerlendirmesi: “Huzur ve Güvenlikte Zirve Yaptık”
2024 yılını genel olarak huzur ve güvenlik açısından başarılı bir yıl olarak niteleyen Ustaoğlu, “Balıkesir, narkotik suçlarla mücadelede ve organize suçların önlenmesinde önemli başarılar elde etti. Kaçak göçmen hareketlerinin engellenmesi için bölgemizde titizlikle çalıştık. Bu yıl en yüksek tutuklama oranlarına ulaştık” dedi.
Vali Ustaoğlu, ayrıca sahil güvenlik, jandarma ve emniyet birimlerinin koordineli çalışmaları sayesinde 2024 yılının Balıkesir için güvenli bir yıl olarak kayıtlara geçtiğini ifade etti.
Yeni Yıl İçin Geniş Güvenlik Önlemleri
Vali İsmail Ustaoğlu, 2025 yılına huzurlu bir başlangıç yapabilmek için geniş güvenlik önlemleri aldıklarını açıkladı. “Dünden itibaren tüm güvenlik birimlerimiz sahada. Toplamda 1.600 ekip ve 7.191 personelimiz 31 Aralık ve 1 Ocak boyunca görev yapacak” dedi. Vatandaşları uyararak, özellikle yılbaşı kutlamalarında silah kullanılmaması gerektiğini hatırlattı.
Trafik Kazalarına Karşı Uyarılar
Trafik kazalarının önlenmesine yönelik alınan tedbirlere değinen Vali Ustaoğlu, Alkollü araç kullanılmaması gerektiğini ve ayrıca Balıkesir’de motosiklet kazalarının oranının yüksek olduğunu belirtti. “İlimizde 625 bin araç bulunuyor, bunların 190 bini motosiklet. Kazaların yaklaşık %45’i motosiklet kazası ve ölüm oranları oldukça yüksek. Bu nedenle motosiklet kullanıcılarının kask takması ve trafik kurallarına uyması hayati önem taşıyor” dedi.
2025 Yılına Güçlü Bir Başlangıç
Toplantının sonunda Vali Ustaoğlu, 2025 yılının tüm Balıkesir için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Yeni yılı büyük umutlarla karşılıyoruz. Hemşehrilerimin yeni yılını kutluyor, huzur ve sağlık dolu bir yıl diliyorum. Balıkesir’in güvenliği ve refahı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Haber Merkezi