Gündem

Kulak Deldirmeden Önce Bunlara Dikkat Edin!

Son zamanlarda artan merdiven altı kulak delme işlemleri, vatandaşların sağlığını tehlikeye atıyor.

Kulak Deldirmeden Önce Bunlara Dikkat Edin! Son zamanlarda artan merdiven altı kulak delme işlemleri, vatandaşların sağlığını tehlikeye atıyor.

 

Kulak Deldirmeden Önce Bunlara Dikkat Edin!

Kulak Piercing

MERDİVEN ALTI YERLERDE YAPMAYIN!

Son yıllarda artan kulak ve kulak kıkırdağı deldirme modası, özellikle kadınların sık tercih ettiği bir şıklık anlayışı haline geldi. Kulaklarını deldiren vatandaşların yetersiz önlemlere sahip ruhsatsız işletmelerde işlem yaptırması ise tehlikeye davetiye çıkarıyor.

 

Kulak Deldirmek

Kulak delme işlemi yapan esnaf Merve Basil, vatandaşları güvendikleri yerlerde işlem yaptırmaları konusunda uyardı.

 

Kulak D

“KIKIRDAK ÇOK TEHLİKELİ”

Kulak deldirme işlemlerinin göründüğü kadar kolay olmadığını dile getiren Merve Basil iha muhabirine, dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Özellikle çocuklar konusunda titiz davranılmasının önemini vurgulayan Basil, “Kulak deldirmek için genellikle sprey ve krem kullanılıyor ama biz sprey kullanmıyoruz, çünkü bazı insanların, özellikle de çocukların kulakları hassas oluyor. Kulak delme işlemleri basit gibi görünse de tecrübe ve dikkat gerektiriyor. İşlemi yapmadan önce krem sürülmesini tavsiye ediyoruz.

ENFEKSİYON KAPAR MI?

Ayrıca hijyene dikkat edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Açılan deliğin enfeksiyon kapmaması için eldiven takılmalı ve steril bir ortamda delme işlemi yapılmalı. Son zamanlarda kıkırdak delme işlemleri de arttı. Kıkırdak tehlikeli bir yer. Kanama ve kırılma ihtimali yüksek, ayrıca çok hassas bir yer olduğu için uyuşturmadan delinmemeli.

Çocukların kulak delme işlemi yapılırken çelik küpe, yaklaşık olarak 1 ay sonra da gümüş ya da altın küpe takılmalı. Çünkü çocuklar hassas oluyor” dedi.

 

Gündem haberleri takip etmek için twitter hesabımıza göz atın 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu