GündemEğitimGörüntülü Haberler

VALİ’DEN 30 AĞUSTOS’TA ÖNEMLİ MESAJ!

13 6

30 Ağustos Zafer Bayramı, Kuva-yi Milliye Meydanı’nda vatandaşların katılımıyla kutlandı. Zafer Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulunan Vali Ersin Yazıcı, “Biz hiç kimseye tek bir çakıl taşı vermeyeceğiz. Ama aman dileyen herkesin de başımızın üzerinde yeri vardır” dedi.

30 Ağustos Zaferi’nin 97. yıl dönümü münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir ve ilçelerinde de törenler düzenlendi. Balıkesir’de ilk tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak göndere bayrak çekildi. Buradaki törenin ardından Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Ahmet Akın, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte makamında tebrikleri kabul etti. Gerçekleştirilen tebrikat töreninin ardından resmigeçit töreni için protokol Kuva-yi Millîye Meydanına geçerek, bayram kutlama törenine katıldı.

Dsc1060

YAZICI “AMAN DİLEYENİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili konuşan Vali Ersin Yazıcı, “Kuva-yi Milliye şehrinde büyük milletin evlatları nice zaferleri kazanmış ve Anadolu’da yüzyıllar boyunca binlerce yıl kahramanlıklarıyla nam salmıştır. Bu süreç Balıkesir’in güzel insanlarının Cumhuriyete, demokrasiye sunacakları katkılarla devam edecektir. Bizimle uğraşan hainlere şunu bildirmek isteriz ki, tarihimizde 30 Ağustos gibi bir kahramanlık destanımız var. Biz her zaman olduğu gibi hiç kimseye bir çakıl taşı verecek durumda değiliz. Ama aman dileyen herkesin de başımızın üzerinde yeri vardır. Bu kutlu millet büyük yürüyüşüne devam edecektir” ifadelerini kullandı.

10 4

HALKI SELAMLADILAR

Kuva-yi Millîye Meydanında gerçekleştirilen tören Vali Ersin Yazıcı, 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın halkı selamlaması ve bayramlarını kutlaması ile başladı. İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Öğretmen Albay Celal Çınar yaptı.

1 2

ÇINAR “ORDU MİLLET EL ELE”

Büyük Zafer’in 97. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Öğretmen Albay Celal Çınar, “30 Ağustos ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. Güçlü bir orduya sahip olmanın önemini çok iyi bilen Türk halkı, 15 Temmuz menfur darbe girişimi sonrasındaki süreçte, Peygamber Ocağı olarak adlandırdığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatanını, milletini ve bayrağını canından aziz bilen gerçek askerleriyle, kendilerine bir dolara satan hainleri birbirinden ayırt ederek ordusuna sahip çıkmış ve ‘Ordu Millet El Ele’ anlayışı doğrultusunda emsalsiz basiretini bir kere daha sergilemiştir. 30 Ağustos Zaferi, özellikle bugün ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden terör örgütleri ve onların dış destekçileri için ders olmalıdır. Bunun en yakın kanıtı, 15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda ‘Büyük Taarruz’ ruhunun ne kadar diri olduğunun göstergesidir “dedi. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Şiirlerin okunmasının ardından Resmi Geçit Töreni de gerçekleştirildi. Törene, resmi kurum müdürleri, askeri erkân, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Dsc1090 E1567175608831

TÖRENDEN NOTLAR

-Geçmiş yıllara göre törene katılımın daha az olduğu gözlendi.
-Çocuklar tören boyunca ellerindeki Türk Bayrağını dalgalandırarak geçit törenini ilgiyle izledi.
-AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ahmet Sağlam hariç CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, MHP Balıkesir İl Başkanı Orhan Dereli ve İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna protokoldeki yerlerini aldılar.
-AK Parti Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’ya vekaleten törene Mehmet Birol Şahin katıldı.
-30 Ağustos Zafer Bayramı’nda geniş güvenlik önlemleri alındı.

Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu