Gündem

VALİLİK DEĞİŞEN HAVA DURUMU İLE İLGİLİ UYARDI

VALİLİK DEĞİŞEN HAVA DURUMU İLE İLGİLİ UYARDI

 

Balıkesir Valiliği Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen yağışlı ve serin hava tahmini ile ilgili açıklamada bulundu.

Balıkesir Valiliği Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen yağışlı ve serin hava tahmini ile ilgili açıklamada bulundu. Valilikten gelen açıklamaya göre dün gece saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatı kesimlerinde yağışlı ve serin hava etkisinin görülmeye başlanacağı tahminine yer verildi. Yapılan açıklamada etkinin bugünden itibaren Edremit körfezi ve çevresi başta olmak üzere bölgeyi etkisi altına alacağı belirtildi.

 

Sıcaklık 7- 10 Derece Düşecek

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Edremit körfezi bölgesinde yer yer kuvvetli olması beklendiği açıklanırken, bugünden itibaren yağışla beraber hava sıcaklıklarının 7 ila 10 derece düşerek bugün mevsim normalleri civarında, Cuma günü ise yer yer mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyredeceği tahmin edildiğini açıkladı.

 

Meteoroloji’nin Uyarıları Dikkate Alınmalı

Balıkesir’de rüzgarın da yağışla birlikte güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli esmesi beklendiği de Valilik’ten açıklamasında yer aldı.

Valilik yeni yağışlı sistemle ilgili kuvvetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb. muhtemel olumsuzluklara ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak uyarıların vatandaşlar ve yetkililer tarafından yakından takip edilmesi konusunda uyardı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu