GündemEkonomi

Valilik’ten Online Sipariş İçin Yeni Düzenleme

Valilik’ten Online Sipariş İçin Yeni Düzenleme

 

Yeme içme hizmetini online sipariş ile karşılayan işletmeler hafta içi ve hafta sonu fark etmeksizin 10.00 ile 00.00 saatleri arasında hizmet verebileceklerine ilişkin karar alındı.

YENİ KARAR ALINDI

Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Hasan Şıldak Başkanlığında toplandı. Covid-19 salgını ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı ve yeni kararların alındığı İl Hıfzıssıha kurulunda İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge kapsamında hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında hizmet veren işletmelere yönelik karar alındı. Alınan kararlar arasında yeme içme hizmeti veren iş yerlerinin online sipariş üzerinden hizmet vermesine yönelik değişikliğe gidildi. Yeme içme hizmetini online sipariş ile karşılayan işletmeler hafta içi ve hafta sonu fark etmeksizin 10.00 ile 00.00 saatleri arasında hizmet verebileceklerine ilişkin karar alındı.

KARARDAN ÖNCE NASILDI?

Cuma saat 21.00 Pazartesi saat 05.00 arasında, hafta içerisindeki günlerde ise akşam saat 21.00’de başlayıp ertesi gün saat 05.00’te bitecek şekilde sokağa çıkma kısıtlamasında market, bakkal, manav, kasaplar, kuruyemişçiler ve online sipariş firmalarının hafta sonları 10.00­ – 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecekleri, lokanta ve restoran tarzı işyerlerinin hafta sonları 10.00­ – 20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunabilecekleri belirtilmişti. Alınan covid-19 tedbirleri kapsamında Balıkesir genelindeki tüm iş yerlerinin hafta içi saat 20.00’de kapatılması kararlaştırılmıştı.

HAFTA SONLARI 20.00’DE SONLANIYORDU

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre alınan kararlar doğrultusunda lokanta, restoran, kafe, kafeterya gibi yeme­içme yerleri ile online yemek sipariş firmalarının; hafta sonları 10.00 – ­20.00 saatleri arasında paket servis şeklinde, hafta içi 10.00 – ­20.00 saatleri arasında gel­al ve paket servis, 20.00­ – 24.00 saatleri arasında ise telefonla ya da online sipariş yoluyla paket servisi şeklinde hizmet sunabilecekleri açıklığa kavuşturuldu.

HAFTA İÇİ HAFTASONU FARKETMEYECEK

Gelinen aşamada İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda İ Hıfzsıssıha Kurulu tarafından vatandaşların yemek, gıda ve diğer ihtiyaçlarının online sipariş suretiyle karşılanmasının bu tür iş yerlerinde ertesi günlerde oluşacak yoğunluk kaynaklı bulaşma riskini azaltacağı değerlendirildiğinden online yemek ve market sipariş firmalarının gelen talepler de dikkate alınarak hafta içi ve hafta sonları fark etmeksizin 10.00­ – 00.00 saatleri arasında çalışabilmelerine yönelik karar alındı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu