Gündemİlçe Haberleri

Valilik’ten Şok Uygulama 2023’e Doğru Tedbirler En Üst Noktada

Valilik’ten Şok Uygulama 2023’e Doğru Tedbirler En Üst Noktada

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak vatandaşların 2023 yılına huzur ve güven ortamı içerisinde girebilmelerini sağlamak amacıyla bir toplantı düzenledi. Valilik tedbirlerin asayiş ve trafik uygulamalarıyla birlikte huzur ortamının temini için gerekeni yapacağını duyurdu.

 

Toplantıda İl geneli kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimler, hazırlık ve planlamalarını yaptı. Bu çerçevede, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün “Yılbaşı Tedbirleri” Genelgesi göz önüne alındı. Bütün birimler aldıkları tedbirleri titizlikle takip edecek. Balıkesir Valiliği ilgili bütün kurumlara bir Genelge göndererek hazırlıkların planlanmasını istedi.

Cadde ve Meydanlarda Asayiş Tedbiri Arttırıldı

Tedbirler kapsamında; cadde, meydan ve alışveriş merkezinde tedbir artacak. Tedbirlere, pazaryeri, alışveriş yapılan işyerlerinin bulunduğu sokak ve caddelerde dahil. Ayrıca bütün kamuya açık alanlarda asayiş tedbirleri artırılacak.

Trafik Ekipleri Teyakkuzda

Ayrıca cuma ve cumartesi günü yaşanacak trafik yoğunluğu göz önüne alındı. Şehir içi ve şehir geçişlerinde, kara yolu güzergahlarında, kavşak ve meydanlarda trafik ekipleri görevlendirildi. Yoğunluk yaşanacak bütün noktalarda iki gün boyunca kesintisiz olarak uygulanacak düzenleme ve yönlendirmelerle trafik akışının tıkanmasına engel olunacak. Yapılacak yoğun trafik denetimleriyle alkollü araç kullanımına da geçit verilmeyecek.

Şok Uygulamalar Yapılacak

Cuma günü de dahil olmak üzere akşam saatlerinden itibaren arttırılacak tedbirlerle daha önce asayiş olayı meydana gelen işyerlerine yönelik özel önlemler alınacak, ayrıca şok asayiş ve trafik uygulamalarıyla huzur ortamının temini sağlanacak. Çarşı ve mahalle bekçilerinin tamamı akşam saatlerinden itibaren alanda olacak.

Muhtemel Kesintilerde Düşünüldü

Tedbirler kapsamında; itfaiye, temizlik ve toplu ulaşım hizmetleri, sağlık hizmetleri, gıda güvenliği, piyasa denetimleri, yaşanabilecek olumsuz hava şartlarına karşı karayollarında gerekli hazırlık ve planlamalar ile elektrik, telefon ve internet hizmetlerinde oluşabilecek muhtemel kesintilere ilişkin ilgili kurumlar tarafından bütün hazırlıklar yapılacak.  Balıkesir Valiliği koordinasyonunda alınan önlemlerle; yılbaşının huzur ve sükunun sağlandığı, hiçbir aksamanın yaşanmadığı bir ortamda gerçekleşmesi için ilgili kurumlar gerekli çalışmaları yürütecek. Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu