GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Vatan Partisi Kurultayında Ekonomi Modeli Üretimi Ve Üretim Devrimi Konuşuldu

Vatan Partisi Kurultayında Ekonomi Modeli Üretimi Ve Üretim Devrimi Konuşuldu

 

VATAN Partisi Balıkesir’in eski beldelerinden Pamukçu’da Üretim Devrimi Kurultayı düzenledi. Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak kurultay konuşmasında, üreticinin üretemez hale geldiğine işaret etti. Tüm Türkiye’de ve köylerde üretim kurultayları düzenlediklerini söyledi.

 

2

 

TERSİNE GÖÇ HEDEFİ

Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak, üreticinin girdi maliyetlerine dikkat çekti. Vatan Partisi olarak çözümleri sunduklarını dile getirdi. Albayrak Pamukçu’da MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede ise şöyle konuştu: “ Burası hem hayvancılık hem tarımın yoğun olduğu köyümüz, bereketli topraklara sahip bir köyümüz fakat son dönemlere hem yem hem de gübre fiyatlarına gelen %300 %400’lük zamlar nedeniyle üreticinin beli bükülmüş durumda. Gençler artık köylerde kalmak istemiyor ve şehirlere göç ediyor. Vatan Partisi üretim devrimi programıyla tersine göçü sağlamaya çalışacak.”

“ÜRETİM VE YATIRIM ARTACAK”

Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak “Köylerdeki gençlerin üretime devam etmesini istiyoruz ve bunun için ekonomi modeli üretiyoruz adına da Üretim Devrimi diyoruz. Bu 6 maddeden oluşuyor planlama, tasarruf, yatırım, istihdam, üretim ve adil paylaşım. Eğer bu altısını başarabilirsek Türkiye’de hem köylerdeki bu üreticimizi desteklemiş olacağız hem de Türkiye’nin üretim kapasitesini ve yatırımlarını artırarak ülkenin refah seviyesini yükseltmiş olacağız. Öte yandan son bir yılda mazot fiyatları 3’e 4’e katlandı. Bu da özellikle üretim yapan çiftçiyi zor durumda bıraktı.”

 

1

 

MECLİSTEN ÜRETİCİ LEHİNE KARAR ÇIKARTILMALI

Çiftçi traktörüne mazot koyamaz hale geldi diyen Emre Albayrak, “ Bizim esas olarak doğalgaz ve petrol tedarik ettiğimiz ülkeler belli .Rusya, İran, Azerbaycan gibi ülkeler. Fakat; şu an bir yanlış yapılıyor. İran’ın üzerinde Amerika’nın ambargosu olduğu için biz İran’dan petrol ve mazot almıyoruz bu birincisi, ikincisi Rusya kendine düşman ülkelere yani yaptıran yapan ülkelere mazotu dünya piyasasından veriyor fakat yaptırım yapmayan ülkelere %33 daha uygun fiyattan veriyor Cenova petrol piyasasına göre. Türkiye’de bugün Rusya’ya yaptırım yapmayan ülkelerden birisi buna rağmen dünya piyasalarıyla aynı fiyattan alıyor. Bunun nedeni de Tüpraş’ın özelleştirilmiş olmasıdır. Tüpraş ve start şirketleri yurtdışından petrolü alıyor ve serbest piyasa koşullarında pompaya yansıtıyorlar. Bunun TBMM’den bir karar alınarak bir yasa çıkartılarak %33 daha uygun fiyata üreticimize halkımıza verilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu. HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK

 

Toplu Foto

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu