GündemSiyaset

Vatan Partisi “Üretim Devrimi Bir Seçenek Değil Mecburiyet”

Vatan Partisi “Üretim Devrimi Bir Seçenek Değil Mecburiyet”

 

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Kemal Başaran, ABD’nin Türkiye’yi ‘‘Rusya’yla ticaret yapmayın’’ sözleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Vatan Partisi’nin üretim devrimine işaret etti.

 

“İş Vatan Partisine Düştü”

 Başaran açıklamasında şunları kaydetti; “ABD’nin küstahça ekonomik dayatmaları karşısında çaresiz olanlar, Vatan Partisi’nden kopya ettikleri programı hayata geçirmekte de çaresizler. Sayın Maliye Bakanı Nebati, yine Rus uçağını düşürdü. İş bir kez daha Vatan Partisi’ne düştü. ABD Hazine Bakan Yardımcısının TÜSİAD’a mektubu Türkiye’nin mali, ticari ve iktisadi bağımsızlığına aykırıdır. Devletlerarası hukuka aykırı bu hadsiz mektubu TÜSİAD’ın millilikten uzak bir tavırla cevapsız bırakması kabul edilemez”

“Dayatılan Ambargo Reddedilmeli”

“ Türkiye tam bağımsız milli bir devlettir. İktisadi mali ve ticari politikasını kendi belirler. Türkiye ve Rusya’nın ticari işbirliği her iki ülke için faydalıdır. Emperyalizmin buna çomak sokmaya kalkması kabul edilemez.Türkiye’ye dayatılan İran ve Suriye’ye yönelik ambargo ret edilmelidir.Türkiye’nin bütün komşularıyla ticari işbirliğine girmesi bölge ülkelerinin birlikte dayanışma içinde kalkınma çabasıdır. Bu çabalar bölge barışı için vazgeçilmezdir.”

Devletlerin Dayanışmasına Dikkat Çekildi

“Balkanlarda, Batı ve Orta Asya’da, Afrika’da ve Güney Amerika’daki ülkelerle de Türkiye’nin yapmakta olduğu ticari işbirliklerini Sanayici KOBİ’ler olarak tüm gücümüzle desteliyoruz. Türk ve dost ülke mallarının Dünya pazarlarında yayılmasını, kalkınma için gerekli görüyoruz. Milli devletlerin dayanışma içinde kalkınma çabası emperyalistlerin çıkarına terstir, ancak dünya barışı ve kalkınması için zorunluluktur.”

Ucuz Doğalgaz ve Enerji Sağlamak

“ABD yaptırımlarına boyun eğenler, ekonomik çıkmazdadır. Ama Türkiye ekonomik çıkmazda değildir. Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı üreticilerin milli hükümeti, bağımsız ekonomi politikasıyla Rusya’dan ve İran’dan ucuz enerji alır. Traktörün deposuna ucuz mazotu doldurur. Sanayiye ucuz doğalgaz ve enerjiyi sağlar. Turizm merkezlerine komşularımızdan milyonlarca turist gelir.”

“Üretim Devrimi Bir Seçenek Değil Mecburiyet”

“Türkiye Rusya’yla dünya arasında hava trafiğinin, finans bağlantılarının ve tedarik zincirinin üssü haline dönüşür. Çin’den büyük yatırım sermayesi gelir. Türkiye bir üretim üssüne dönüşür. Patlıcan, biber fiyatı düşer, üretici baş tacı olur ve üretir. Türkiye üretim devrimini başarır ve halkımız refaha ulaşır.Bu program bir seçenek değil, mecburiyettir. Vatan Partisi, milletimizden başı dik üreten Türkiye için hükümet görevi talep ediyor.HABER: YOLDAŞ KOCAER

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu