GündemSiyaset

Vekil Aydemir 28 Şubat Postmodern Darbesi’ne Yönelik Konuştu

Vekil Aydemir 28 Şubat Postmodern Darbesi’ne Yönelik Konuştu

Balıkesir AK Parti Milletvekili Mutlu Aydemir 28 Şubat 1997 Postmodern Darbe Girişimi’ne yönelik konuştu.

POSTMODERN DARBEYE YÖNELİK KONUŞTU

28 Şubat 1997 Postmodern Darbe Girişimi’nin 24. yıldönümü sebebiyle AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir açıklamada bulundu. 28 Şubat postmodern darbesinin Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyleyen Aydemir “ Gerekirse 1000 yıl sürecek diyen bu darbeci zihniyetin kin ve nefretini anlamak için bu tarihin öncesini iyi bilmek lazım. ”dedi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Milletvekili Mutlu Aydemir şunları kaydetti:

GEÇMİŞİ HATIRLATTI

“Peki ne olmuştu? Türkiye yerli ve milli projeler yaparak milletin sesine kulak vermiş ve milletimizin taleplerini yerine getirmeye başlamıştı. Artık Türkiye kabuğunu kırıyor denildiği anda hemen kirli eller devreye girdi. Milletimizle bağı olmayan, bu topraklardan beslenmeyen bu zihniyet Türkiye’nin büyümesini istemiyordu. 28 Şubat öncesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın projeleri doğrultusunda adeta Türkiye yepyeni bir döneme giriyordu. Milli ekonomi, milli kalkınma hedefleri ve faiz lobileri ile mücadele başlamıştı.

 ERBAKAN’IN MİLLİ PROJESİNE YER VERDİ

Gücünü aziz milletimizden değil de dış sermaye odaklarından, sözde demokrat ülkelerden alan bu darbeci zihniyet, ülkemizin geleceğini, milletimizin huzurunu sekteye uğratmaktan asla çekinmemiştir. Merhum Başbakanımızın milli projelerinden birisi olan D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatının amacı neydi? Savaş değil, barış. Çatışma değil, diyalog. Çifte standart değil, adalet. Üstünlük değil, eşitlik. Sömürü değil, âdil düzen. Baskı ve tahakküm değil, insan hakları, hürriyet ve demokrasi.

 “BU SÜRECİ LİDERİMİZİN CESARETİ ORTADAN KALDIRDI”

Kökü dışarıya dayanan ve dış mihraklardan beslenen 28 Şubat darbeci zihniyeti, işte bu amaçları hedefine aldı. Biz; insan hakları, demokrasi, milli ve yerli kalkınma, milli irade dedikçe onlar baskıdan, zulümden, ikna odalarından, yasaklardan medet umdular. Bu milletin değerleri ile oynamaya kalktılar. İnsanları yaftaladılar, özgürlüklerini kısıtladılar, imkanlarını kıt hale getirmeye çalıştılar. Bin yıl sürecek denilen bu süreci milletimizin feraseti ve Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ortadan kaldırdı.

 “EN GÜZEL CEVABI SANDIKTA MİLLET VERDİ”

Demokrasiye balans ayarı yaptık diyenlere bu millet en güzel cevabı sandıkta verdi. Meşru yollarla hak mücadelesini sürdüren milletimiz, darbe ve darbecilere geçit verilmeyeceğini her daim ispatladı. Şanlı ordumuzun içerisine gizlenmiş hain FETÖ terör örgütü yaşanan darbe olaylarından ders almamış ve darbeye teşebbüs etmiştir. Ancak bu millet tarihte olduğu gibi emirlerini dışarıdan alan herkese cevabını en güzel şekilde vermiştir.

ERBAKAN’I ANDI

Bu düşüncelerle, Merhum Erbakan hocamızın vefatının 10. Seneyi devriyesinde rahmetle anıyorum. Darbeci ve darbeye teşebbüs eden tüm zihniyeti ve onların işbirlikçi ortaklarını nefretle kınıyorum. Milli iradenin her şeyin üzerinde olduğunu ifade ederken yeter karar da söz de milletindir diyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu