Gündem

Vekil Subaşı, “81 Milyon ile Azerbaycan’ın Yanınızdayız”

 Vekil Subaşı,  “81 Milyon ile Azerbaycan’ın Yanınızdayız”

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Yavuz Subaşı TBMM Genel Kurul toplantısında Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırılara yönelik konuştu.

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Yavuz Subaşı TBMM Genel Kurul’da yaptığı konuşmasına Azerbaycan’a yönelik saldırıları nedeniyle  Ermenistan’ı kınayarak başladı.

 

“Azerbaycan’ın yaptığı kendini korumaktır ”

Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’ı çevreleyen Azerbaycan’ın Laçin, Kelbecer, Ağdam, Fizuli, Kubatlı, Zengilan ve Cebrayıl bölgelerini işgal ettiğini ve Azerbaycanlı nüfusu bu bölgelerden çıkardığını söylediği konuşmasında,  “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Ermenistan’a Azerbaycan topraklarından bütün derhal çekilmesi çağrısında bulunmuştur fakat Ermenistan söz konusu kararlara uymamıştır. Azerbaycan’ın bu tutum karşısında yaptığı işgal altındaki topraklarını korumak ve saldırıya karşı kendi topraklarını korumaktır.”

 

“Ülkemiz 81 Milyon ferdiyle Azerbaycan’ın yanındadır ”

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Yavuz Subaşı TBMM Genel Kurul’da yaptığı konuşmasına şunları kaydetti:

“Gazi Meclisimizden sesleniyorum: İşgalci ve Haydut görünümlü Ermenistan, 30 yıldır işgal ettiği Azerbaycan’a ait Karabağ topraklarını hiçbir şart öne sürmeden derhal şartsız terk etmelidir. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Azerbaycan’a şartsız ve koşulsuz desteğini sürdürmektedir ve sürdürecektir.
Şunu herkes bilmelidir ki; Azerbaycan’ın ayağına taş değse bizim canımız yanar.Canımızı yakanın da hiç tereddüt etmeden canını yakarız.Boşuna Tek Millet İki Devlet demiyoruz. Her zaman Can Azerbaycan’ın yanındayız. Can Azerbaycan’a sesleniyorum. Sayın Başkan İlham Aliyev, Azerbaycanlı kardeşlerimiz. Üzülmeyin, Tasalanmayın,Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir.” sözleri ile, Türkiye Cumhuriyeti Devleti 81 Milyon ferdiyle Azerbaycan’ın yanındadır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu