GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Vekil Subaşı ABD’nin Türkiye Hakkındaki Raporunu Değerlendirdi

Vekil Subaşı ABD’nin Türkiye Hakkındaki Raporunu Değerlendirdi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye hakkında hazırladığı İnsan Hakları Raporu’nu değerlendirdi.

Kaynağı Belirsiz iddialar

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı ABD Dışişleri Bakanlığı’nın her yıl 190’dan fazla ülke için hazırladığı İnsan Hakları Raporları’nın 30 Mart tarihinde 2021 yılı için hazırlanarak yayımlandığını açıkladı. Türkiye hakkında hazırlanan rapora yönelik değerlendirmelerde bulunan Yavuz Subaşı, “Türkiye İnsan Hakları Raporunun, bu yıl da kaynağı belirsiz iddialar temelinde, objektiflikten uzak bir şekilde kaleme alındığı ve ülkemize yönelik asılsız iddialar ve ayrıca önyargılı yorumlar içerdiği görülmektedir.” dedi.

“Malum çevrelerin görüşlerine alet olunduğu görülüyor”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı raporda geçen bazı ifadelere yönelik açıklamada bulunarak şunları kaydetti: “Demokrasimize kasteden, yüzlerce vatandaşımızı şehit eden, 15 Temmuz hain darbe girişiminin faili FETÖ’den, bu yıl da raporda “Gülen Hareketi” olarak bahsedilmesi, ABD’nin bu terör örgütüyle haklı mücadelemizi halen idrak edemediğini, bu terör örgütüne ilişkin ortaya koyduğumuz somut delilleri göz ardı ettiğini, ayrıca raporu hazırlarken de yine malum çevrelerin görüşlerine alet olduğunu göstermektedir.

“İddialar kabul edilemez”

Suriye’deki terörle mücadele harekâtlarımız bağlamındaki iddialar kabul edilemezdir. Bu iddiaların, daha önce çeşitli vesilelerle reddedilmesine rağmen tekrarlanmasının izahı bulunmamaktadır. Öte yandan, raporda muhtelif hak ihlalleri bağlamında atıfta bulunulan PKK/YPG terör örgütünün Suriyelilere yönelik terör eylemlerine değinilmemesi ve Suriye’nin toprak bütünlüğü aleyhine attığı ayrılıkçı adımlarına yer verilmemesi dikkat çekicidir.
Raporda, PKK bağlamında bu örgütün terörist kimliğini göz ardı eden ve ayrıca terörle iltisaklı çevrelerin söylemlerine destek mahiyetindeki iddialara yer verilmesi de keza kabul edilemezdir.

“Türkiye eski Türkiye değildir”

Ülkemizin, insan haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik iradesi tamdır.
Türkiye, demokrasi ve hukukun üstünlüğü temelinde, kendi vatandaşlarına ilaveten, ev sahipliği yaptığı milyonlarca kişinin haklarının korunması ve ayrıca geliştirilmesine yönelik çalışmalarını kesintisiz sürdürmektedir ve sürdürmeye devam edecektir. ABD‘yi bu gerçekleri yansıtmayan, sözde raporu için kınıyorum. ABD şunu anlamalıdır ki, Türkiye eski Türkiye değildir. Türkiye, bir iş yapacaksa yapar ve ayrıca kimseye sormaz. ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu