Gündem

VEKİL SUBAŞI AZERBAYCAN’A YAPILAN SALDIRIYI KINADI

VEKİL SUBAŞI AZERBAYCAN’A YAPILAN SALDIRIYI KINADI

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve MKYK Üyesi Yavuz Subaşı Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan olaylar ile ilgili açıklamada bulundu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve MKYK Üyesi Yavuz Subaşı Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan olaylar ile ilgili açıklamada bulundu. Vekil Subaşı açıklamasında Azerbeycan’a yönelik yapılan saldırıyı kınadığını ifade ederek, “Ermenistan, Azerbaycan’a karşı alçak ve haince bir saldırıda bulunmuştur. Şiddetle bu saldırıyı kınıyorum ve lanetliyorum! Ermenistan Azerbaycan’a karşı işlediği haince, alçakça ve gaddarca eylemlerin hesabını uluslararası camiaya karşı vermelidir ve mutlaka verecektir. Türkiye olarak bunun takipçisi olacağımıza kimsenin şüphesi olmasın! Can Azerbaycan’ın ayağına taş değse bizim canımız yanar.Canımızı yakanın da hiç tereddüt etmeden canını yakarız!” diye konuştu.

 

 “Boşuna tek millet, iki devlet demiyoruz”

Vekil Subaşı açıklamasında, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Can Azerbaycan’ın kayıtsız ve şartsız yanındayız.Zira Azerbaycan haklıdır ve Türkiye olarak sonuna kadar bu haklılığın arkasındayız.Ermenistan’ın hiçbir uluslararası kuralı ve hukuku tanımaz tavrının asıl sorumluları, onların bütün adaletsiz ve haksız davranışlarına ses çıkarmayan uluslararası camiadır.Başta BM olmak üzere işgalci ve saldırgan Ermenistan’a gereği yapılmalıdır. Ermenistan, yıllardır işgal ettiği başta Dağlık Karabağ olmak üzere tüm Azerbaycan topraklarını şartsız bir şekilde terk etmelidir. Şu bilinmelidir ki; AZERBAYCAN TÜRKİYE’DİR,TÜRKİYE AZERBAYCAN’DIR.” ifadelerinde bulundu.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu