GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Vergi Borçlarında Yapılandırma Fırsatı Başladı

Vergi Borçlarında Yapılandırma Fırsatı Başladı

Vergi Borçlarında Yapılandırma Fırsatı Başladı. Vergi borçlarının yapılandırılmasına yönelik ilgili Kanun yürürlüğe girdi.

Yapılandırma Kanunu Yürürlükte

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki 7256 sayılı Kanun, 17 Kasım 2020 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu Kanun ile ilgili Balıkesir Vergi Dairesi kurum olarak vatandaşlar ile kanunun sağladığı önemli imkanları paylaştı. Balıkesir Vergi Dairesi ilgili Kanun kapsamında Vergi dairesine ödenmemiş vergi ve diğer borçlara bağlı gecikme zamları ve faizleri yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılması ile tahsilat sağlanacağını belirterek vergi aslına bağlı cezaların (vergi ziyai cezası)tamamının silinmesi gibi bir çok imkanın vatandaşlara sunulduğunu açıkladı.

Birçok Vatandaşın Çeşitli Borçları Yapılandırılıyor

Balıkesir Vergi Dairesi ilgili Kanun kapsamında açıkladığı diğer imkanlar ise şu şekilde kaydedildi:
“Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının %50’sinin silinecek, Motorlu Taşıtlar Vergisi borcuna bağlı faizler yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılacak, öğrenim ve/veya katkı kredisi borçlarına bağlı gecikme zamları yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılacak, peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %90 indirim yapılacak, trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde asıllarında %25 indirim uygulanacak. Taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde ilk taksitin süresinde ödenmesi şartıyla, ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde;  Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %50 indirim uygulanacak. Trafik para cezaları ve diğer idari para cezaları asıllarında %12,5 indirim uygulanacak”

Taksitle Ödeme Yapılabilecek

Vatandaşlar  yapılandırılan tutarların peşin veya ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12, 18 eşit taksitler halinde ödeyebilecekler. Balıkesir Vergi Dairesi ilgili Kanun kapsamında getirilen imkanlar dahilinde yapılandırılan borçları anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile ödenmesinin de mümkün olduğunu belirtti.

Başvuruda Son Tarih 31 Aralık

Vatandaşların açıklanan imkanlardan faydalanabilmesi için 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuru yapılması bekleniyor. Başvuruların www.gib.gov.tr adresi üzerinden veya e-devlet üzerinden interaktif vergi dairesine giriş yaparak yada bağlı olunan vergi dairesine şahsen veya posta yoluyla başvurmak suretiyle yapılabileceği belirtildi. Balıkesir Vergi Dairesi Pandemi sebebiyle başvuruların interaktif vergi dairesi üzerinden yapılmasının tavsiye edildiğini de açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu