GündemÖzel Haberler

VETERİNER HEKİMLER’DE YENİ BAŞKAN BOL PROJE

Balıkesir Veteriner Hekimler Odası’nda yapılan olağan genel kurulun ardından görevi Mustafa Yüksek Yetkin’den devralan Hüdai Tanrıkulu, Yönetim Kurulu ile birlikte yeni dönemde yapacakları çalışmaları MERHABA okurlarıyla paylaştı.

Hipoterapi ile pek çok zihinsel ve duysal bozukluğu olan hastalıkların iyileştirilebileceğini söyleyen Balıkesir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüdai Tanrıkulu, bu konuda hayata geçirecekleri projenin Balıkesir’e değer katacağını dile getirdi. Balıkesir Veteriner Fakültesi’nin yeterli koşullarda olmadığını söyleyen Balıkesir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüdai Tanrıkulu, fakültenin hayvancılığın başkenti olan Balıkesir’e yakışmadığını söyledi. Yapılması gerekenler için yetkililere çağrıda bulundu. Tarım ve hayvancılığın başkenti olan Balıkesir’de yapılması gereken pek çok çalışma olduğunu söyleyen Başkan Hüdai Tanrıkulu, üreticilere verilecek eğitimler ile birlikte hayvancılık potansiyelinin artacağını.

‘‘BÜYÜK BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR’’

2002-2007 döneminde başkanlık yapan Hüdai Tanrıkulu, yapılan olağan genel kurulun ardından yeni dönemde Balıkesir Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı’na seçildi. ‘‘İnsan sağlığı için önce hayvan sağlığı’’ sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Tanrıkulu, ‘‘Balıkesir bölgesinde en sık rastlanan hayvan hastalıkları konusunda üreticilerimizi uyaracağız. Balıkesir, ülke hayvancılığı konusunda çok önemli bir yere sahip. Bu anlamda bizim de büyük bir sorumluluğumuz var. Ortak, katılımcı ve sorun çözücü bir yönetim anlayışıyla çalışacağız’’ şeklinde konuştu.

‘‘HAYVANCILIK POTANSİYELİNİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ’’

Tarım ve hayvancılığın kenti Balıkesir’de hayvancılık potansiyelini arttırıcı faaliyetler yapmayı hedeflediklerini söyleyen Tanrıkulu, ‘‘Biz klasik bir oda yönetiminden ziyade Balıkesir’de hayvancılığın potansiyelini arttırıcı faaliyetlerde bulunmak istiyoruz. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızla bir araya gelip onlara eğitimler vererek, odamıza ziyaretlerini arttırarak daha ziyade sahada çalışmak hedefimiz. Sadece büyükbaştan ziyade kanatlılar, arıcılık, balık ve evcil hayvanlar gibi her alanda çalışmalar yürüteceğiz’’ şeklinde konuştu.

‘‘EVCİL HAYVANLAR İÇİN DE ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ’’

Evcil hayvanların sokağa bırakılmasına karşı vatandaşların daha duyarlı olmasını isteyen Başkan Tanrıkulu, ‘‘Öğrenciler ya da anne, babalar çocuklarını mutlu edebilmek adına evcil hayvan alıyorlar ve zor durumla karşılaştıklarında keyfi olarak sokağa bırakıyorlar. Ama o hayvanlar sokakta yaşayamazlar. Alıştıkları düzenin ötesinde onların da duyguları var. Büyükşehir Belediyemizin barınakları çok güzel ve donanımlı ama vatandaşlara çağrımız bu belediyelerden çok vatandaşların sorumluluğunda. Ayrıca pet shoplarda satılan hayvanları almak yerine barınaktan sahiplensinler ve o güzel canlının tüm sorumluluğunu da lütfen layıkıyla yerine getirsinler. ’’ dedi.Fatma Kara

Veteriner Hekimler Odası’nın Hedefleri

*Hipoterapi (At ile iyileşme) Yönteminin kullanılacağı bir alan yaratılarak Balıkesir’de at eşliğinde fiziksel, zihinsel ve duysal bozukluğu olan hasta gruplarının iyileşmesine katkıda bulunmak.
*Hayvan ithalatını azaltacak yöntemleri Bakanlığa sunarak bu çalışmalar için yeterli donanım sağlandığında uygulayıcı olmak.
*Kırsal mahallelerde vatandaşları hayvan sağlığı, bakımı ve üretimi arttırma koşulları açısından bilgilendirmek.
*Oda üyelerine, meslek temsilcilerine eğitim, seminer ve konferanslar vererek eğitim alanında çalışmalar yapmak.
*Balıkesir Veteriner Fakültesi ile ortak projelerde yer alarak işbirliği içerisinde bulunmak. Öğrencilerin, Odaya ilgisini arttırmak.
*İl Gıda Tarım Müdürlüğü ve ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalarda bulunmak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu