GündemEkonomiİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Veysel Eroğlu “Balıkesir Topraklarına Adam Eksen Biter”

Veysel Eroğlu “Balıkesir Topraklarına Adam Eksen Biter”

Önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bugün sabah saatlerinde Balıkesir AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Eroğlu burada yaptığı konuşmasında “ Burası verimli toprakların olduğu bir il. Rahmetli babam Balıkesir’deki topraklarda adam eksen biter derdi. Hakikaten öyle. ”dedi.

İl Başkanı Başaran’dan Balıkesir’e Yapılan Hizmetler İçin Teşekkür

Biz Balıkesir’de sulamalara önem verdik diyen Bakan Eroğlu, Balıkesir’de yapılan hizmetleri anlattı. Şehrin ihtiyacı olan her hizmetin yerine getirilmesi için gayret sarf ettiklerini dile getirdi. Balıkesir’e yapılan hizmetleri için AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran Eroğlu’na teşekkür verdi.

Siteee 2

Çar Deresi Şehrin Gerdanlığı

“Bizim dönemimizde 700 bin dekardan fazla bir sulama gerçekleşti. DSİ, Tarım Orman Bakanlığı bir hesap yapmış ve çiftçilerimize zirai gelir artışı olarak 2 milyar 90 milyon TL yıllık gelir artışı var. Burada derelerde önemli taşkınlar nedeniyle. Islahlar gerçekleştirdik. Şehirde bir gerdanlık olsun istedik ve Çay deresini yaptık temel atıp açılış yapmıştık.”

“Bal Üretiminde Dünya İkincisi Olduk”

“Balıkesir’de 114 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Bal ormanı oluşturduk. Orman köylüleri ile birlikte şuan 15 bal ormanı var. Dünya’da bu ormanlar önemli ve Çin’den sonra bal üretiminde ikinci sıraya yükseldik. Birde şu var Turizm.http://Afyonkarahisar Milletvekiliveyseleroglu.com.tr Turizm açısından turistin gideceği ağ networku ne ona baktık. Tam 30 otomatik istasyon kurduk. Erdek, Ayvalık neresini istiyorsak buraları görebilmek mümkün. Ölçüm cihazları ile otomatik istasyonlar kurduk”

O Ağacın Dalını Kestik

Bakan Eroğlu sözlerinde ayrıca;“Ardıçtepe Barajı ile ilgili bir vatandaş demişti ki ;‘her hükumet burayı yapacağını söylüyor. Eğer burayı yaparsanız ben gördüğünüz şu dala kendimi asarım. Yaparsanız sizi sırtıma alır taşırım’ demişti. Ankara’da toplu açılış yapıyoruz ve bu Barajında açılışı var. Ben dedim ki ‘Sayın Cumhurbaşkanım Vali beye söyleyin o ağacın dalını kessin” O dönem sanıyorum Valimiz Ersin Yazıcı idi. Meseleyi anlamadı ama ‘Tamam efendim’ dedi. Daha sonra ’Önceden bana da söyleseydiniz ya’ dedi. Neyse biz o ağacın dalını kestik.” ifadelerine yer verdi. Ziyaret programına Balıkesir Milletvekilleride eşlik etti.

Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu