Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Virüs bulaştıranlara hapis Cezası mı Geliyor?

Virüs bulaştıranlara hapis Cezası mı Geliyor?

 

HABERTÜRK köşe yazarı Muharrem Sarıkaya virüs bulaştırma ile ilgili ilginç bir konuyu köşesine taşıdı.

 

Sarıkaya köşe yazısında, aşı öncesi kimin kimden virüs kaptığının bilinmediğini belirtti. Ancak, aşılanan sayısı arttıkça, hastalığa yakalanan ve virüse dayalı ölüm sayısında ciddi gerileme olduğunu hatırlattı.

Virus Bulastiranlara Hapis Cezasi Mi Geliyor 01

Aşının Bulaşa Engel Olduğunu Vurguladı

Ayrıca aşının, virüsle muhatap olmaları halinde virüsü etrafa saçmalarının da önüne geçtiğini vurguladı. Özellikle de bu durumun, son dönemde ortaya çıkan, daha hızlı yayılan ve öldürücü gücü yüksek olan Delta ve Delta Plus için de geçerli olduğunun altını çizdi.

Aşı Olmayanların Bulaş Konusunda Hukuki Sorumluluğu Var mı?

Sarıkaya yazısında, 3 farklı ilde 3 kişide görülen Delta Plus vakasının aşılı olmadığı tespitini yaptı. Ardından ise, “Peki, hem aşı olmayıp, hem de hastalığın yayılmasına neden olanların hukuk karşısında bir sorumluluğu yok mu? sorusuna ve Türk Ceza Kanunu’nun hazırlanmasında emeği geçenler arasında yer alan, Prof. Dr. Adem Sözüer’in bu soruya verdiği yanıta yer verdi.

 

Prof. Dr. Adem Sözüer’in “Aşı yaygınlaşmadan önce biraz zordu. Ancak, hastalığı kapmaları ve yaymaları halinde, hem bilinçli taksir, hem de olası kast suçlarından haklarında dava açılıp ceza alabilirler. Cezaları da 5 yıldan 30 yıla kadar çıkabilir…” şeklindeki yanıtı ve virüs bulaştıranlara hapis cezasına dair ayrıntıların yer aldığı Köşe yazısı için burayı tıklayabilirsiniz.

Haber: Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu