Balıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlık

Tatil Dönüşü Detoks

Tatil dönüşü yenilenmiş olmak için 6 adımlık bir detoks önerimiz sizlerle! İşte karşınızda tatil dönüşü detoks ipuçları

 

Tatil Dönüşü Detoks

Tatil dönüşü detoks önerileri için okumaya devam edin!

  1. Vücudunuza su kazandırın

Tatil boyunca pek çok aktivite gerçekleştirdiğiniz için muhtemelen farkında olmadan çok fazla sıvı kaybetmişsinizdir. Susuz kaldığınızda vücudunuz kendini yorgun hisseder ve besinleri de sindiremez. Vücudunuzun o tatilin verdiği zararı onarmasına yardımcı olmak gerekmektedir. Bu nedenle bol miktarda sıvı, özellikle su ile rehidre ettiğinizden emin olun.

Tek başına su içmekte zorlanıyorsanız suyunuzu daha çekici hale getirmek için limon dilimleri ve diğer meyve parçalarıyla tatlandırın. Bu gibi seçenekler yerine hazır meyve sularını tercih etmeyin. Şekerleri yüksektir ve çok içerseniz kilo almanıza neden olabilirler. Ayrıca çok fazla meyve suyu içmek de vücudunuzun diğer kaynaklardan ihtiyaç duyduğu temel mikro besinlerden yoksun kalmasına neden olabilmektedir.

  1. Ter atın

Ter, vücudunuzda detoks etkisi yaratmanın en iyi yollarından biri. Vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Terlediğinizde, toksinler gözeneklerinizden ter olarak salınır. Vücudunuzu hareket ettirmenin ve ter atmanın en iyi yollarından biri kuvvet antrenmanları. Aynı zamanda bu antrenmanlar, kalori yakmanıza ve kaslarınızı güçlendirmenize yardımcı olan ağırlık kaldırmayı içerirler. Ayrıca vücudunuzdaki kan akışını artıran iyi bir kardiyo egzersizinin keyfini çıkarmak için de spor salonuna gidebilirsiniz. Deneyebileceğiniz diğer egzersiz türleri olan yoga ve pilates de birçok fayda sağlayıp esnekliğinizi ve dengenizi geliştirirler.

Elmalı Tarçınlı Detoks Suyu

  1. Uykunuza dikkat edin

Uykunun sağlığınız için oldukça önemli olduğu artık bir sır değil. Yeterince ya da kaliteli uyku alamadığınızda stres seviyeniz ve hormonlarınız etkilenir, bu da yemek yeme ve egzersiz yapma şeklinizi etkiler. Nitekim her gece yeterince uyumanın fiziksel ve zihinsel sağlığınız için birçok faydası vardır. İstekleri kontrol altında tutmak için iştahla ilgili hormonları düzenlediği için kilonuzu kontrol etmenize yardımcı olabilir. Aynı zamanda bağışıklık sisteminizi de destekler. İdeal olarak, hepimiz her gece yedi ila dokuz saat uyumalıyız.

 

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu