Görüntülü Haberler

VİZYON BELEDİYECİLİĞİ YAPAN YÜCEL YILMAZ ÇIKIP AÇIKLASIN

BALIKESİR BU SABAH NEDEN CEZALANDIRILDI?

Balıkesir CHP İl Başkanı Serkan Sarı bu sabah çıkan kararnameden Balıkesir’i yönetenlerin ve AKP’li vekillerin haberi var mı? Diye sordu .Balıkesir’in teşvik ve desteklerden yararlanan 3.bölge statüsünden çıkarılıp 2.bölge statüsüne düşürülmesi ile şehrin neden cezalandırıldığının yanıtını halka vermeleri gerekiyor.”dedi.

 

SORULAR YANIT BEKLİYOR!

 

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı açıklanan kararname ile Balıkesir kaybetmeye ve kaybettirilmeye mahkum bırakılmıştır diyerek çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Sarı şehrin cezalandırıldığını belirterek, “Balıkesir’deki sanayiciler, üreticiler yalnız bırakılarak varmak istedikleri hedef neresi? Balıkesir gelecekte kalkınmaya öncelik edecek projelerle imza aşamasında iken nereye varılmak istenmektedir?” diye sordu.

 

SARI “AKP’’Lİ VEKİLLERİN BALIKESİR’E MÜJDESİ!”

 

CHP İl binası toplantı salonunda bugün saat 15:00’te bir basın açıklaması yapan İl Başkanı Serkan Sarı “2 bin 846 sayılı kararname doğrultusunda Balıkesir bölgesi, teşvikler ve destekler konusunda cezalandırılmıştır ”dedi. Sarı devamında şunları söyledi: “ “AKP hükumeti tarafından cezalandırılan Balıkesir sabah yayınlanan kararname ile 3.bölge statüsünden 2.bölge statüsüne düşürülmüştür. Bizler destek olunacak beklentisi içindeyken, Balıkesir’in gelişen iller arasında olmasını düşünürken görüyoruz ki cezalandırılan bir il hâklini almıştır. Bu haberse AKP milletvekillerinin Balıkesir’e müjdesidir. Bugün ki müjde ile Balıkesir’i gelecekte kaybettiklerini de hep birlikte göreceğiz.”

 

DESTEKLER DÜŞÜRÜLDÜ TEŞVİK KAYIP

 

CHP İl Başkanı Serkan Sarı,“Yerelde hiçbir kurumun bilgisi, görüşü alınmadan bu karar geçirilmiştir diyen CHP İl Başkanı Serkan Sarı “Bu kararın hiçbir yerde değerlendirilmeden yürürlüğe girmiş olması çok acıdır. Balıkesir büyük ölçekli işletmelere mecbur bırakılmış ve küçük ölçekli işletmecilerin önü kapatılmıştır.500 bin bütçeli firmalar desteklerden yararlanamayacak, 1 milyon ve üzerindeki bütçeli firmalar yararlandırılacaktır. KOSGEB destek oranları düşürülmüştür. Devamında bu bölgede almış olduğumuz vergi indirimleri ve birtakım destekler geriye sürüklenmiştir. Sigorta prim desteği 5 yıl iken bugün görüyoruz ki bu 3 yıla inmiştir. İşletmelerin kredilerdeki faiz oranları ile ilgili verilen destekler 3 baz puandan sıfıra indirilmiştir. Kentin gelişiminin önünde engeller oluşturulmuştur.”

 

BALIKESİR YALNIZ BIRAKILDI

 

“Önemli destek kayıpları yaşanmıştır bu durumda AKP’li vekiller ne yapıyor merak etmekteyiz. Balıkesir’deki sanayici yalnız bırakılmaktadır. Yeni sanayi planları varken ve yeni sanayi projeleri ile ilgili imzalar atılacakken bu cezalandırılmaları biz anlamış değiliz. Adana 2.bölgeden 3.bölgeye çıkarılarak Mersin, Gaziantep 2.bölgede devam ediyor ama görüyoruz ki Balıkesir 3.bölgeden 2.bölgeye geriletilerek gelişiminin önüne büyük bir engel koyulmuş oldu.Balıkesir2in geleceğinin önüne, gençlerin önüne, işsizliğin çözümünün önüne koyulmuş önemli bir engeldir. Yatırmaların önünü keserek Balıkesir’i cezalandırmanın hedefi ve amacı nedir anlamış değiliz. Bizim sanayicimiz, işçimiz, emeklimiz yalnız değildir herkes bu konudaki cezayı elbirliği vererek durdurmalıdır. Balıkesir geriye sürüklenmektedir. Son verilerde Balıkesir 15.sıradan 20.sıraya gerilemiştir. Vizyon belediyeciliği yapan bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz bu konuyla ilgili çıkıp bir açıklama yapmak zorundadır. Balıkesir’in nedeni nedir AKP’li vekillerin çıkıp açıklama yapmak mecburiyetindedir. Kentin üreticisine ve sanayicisine verilen bu ceza için bir cevap vermek zorundadır.”

 

TÜRKİYE’Yİ DOYTURAN İL YAPAYALNIZ BIRAKILDI VEKİLLER NE YAPIYOR?

 

“Rekabet endeksinde ileriye değil gerileme olduğunu eşdeğer illerle kaybeden il olma durumunda kaldığımız açık görülmektedir. Tarım ve hayvancılık şehri denilen şehir bugün gelinen noktada sosyal ve ekonomik gelişmişlikte son 14.sırada iken 22.sıraya gerilediğimizi görerek kaybeden il olduğumuzu görmekteyiz. Kaybetmeye mahkûm il yine yalnız bırakılmıştır. Bu Balıkesir üzerinde oynanan oyunlarla Balıkesir kaybetmeye mahkûm bırakılmıştır. Tarım, enerji sektörü, Turizmin Sanayi’nin desteklenmesi şehrin kalkınması için en önemli gerek ve gerekliliktir. Buradan yetkililere kenti yönetenlerin bu kararnameden haberi var mıdır? Bununla ilgili neden bir şeyler yapmamışlardır? Çıkıp anlatmaları gerekir. Şehrimizin bazı ilçeleri muaf tutulmuş ama bazıları da bu kararname ile cezalandırılmıştır” ifadelerine yer verdi.Haber:Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu