Köşe Yazıları

VÜCUT DİRENCİ NASIL GÜÇLENİR?

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin tam vakti. Vücut direncinden hep bahsederiz. Çünkü önemli bir konudur. Bir kişinin bağışıklık sistemi düştüğünde her türlü enfeksiyona açık hale gelir. Son zamanlarda hızla yayılan koronavirüs de vücut direnci düşük olan kişilerde öldürücü rolünü üstlendi.

Ölümle seyreden vakalar genellikle yaşlı hastalar. Yaş ne kadar ilerlerse bağışıklık sistemi ve vücut direncinin kırıklığı da  genellikle o seviyede düşüş gösterebiliyor. Görüyor ve biliyoruz ki kendine dikkat eden, sağlıklı beslenen, moral düzeyi yüksek olan ve düzenli egzersiz yapan kişiler yaşlı da olsa vücut direnci genellikle iyi veya sağlıklı oluyor.Her ne kadar sporu eksik etmeyin diyorsak o kadar sağlığıda beraberinde getiriyor.

Bu konuda bugün sizlerle sağlık konusunda uzmanların paylaştığı sağlıklı bilgilerini bende sizlerele paylaşmak istiyorum. Sağlıkla ve keyifle okumanız dileğimdir…

Vücut direncini olumsuz etkileyen veya düşüren faktörlere baktığımızda: Beslenme yetersizliği veya düzensizliği, Uyku bozukluğu veya düzensizliği, Fazla alkol, diğer bağımlılık yapan maddeler ve sigara, Bazı ilaçlar. Özellikle kanser ilaçları, Karaciğer, böbrek, akciğer yetmezliği gibi organ yetmezlikleri, Stres (vücudu yıpratan en önemli nedendir.  Kanser kadar tehlikelidir dersek abartmış olmayız), Tiroid yetmezliği gibi birtakım hormonal bozukluğu, Düzensiz seyreden diyabetik hastalar, Hemen hemen tüm enfeksiyon hastalıkları karşımıza çıkıyor.

Burada en önemlisi Vücut direncini nasıl güçlendiririz?

Vücut direncini güçlendirmek için, düzenli ve kaliteli diyet, düzenli uyku, mümkünse stresten uzak durmak, sigara, ağır alkol, uyuşturucu vb’den uzak durmak, eğer diyabet ve hipertansiyonunuz varsa düzenli gitmesini sağlamak ve dikkat etmek, temiz havada egzersiz yapmak gibi immün sistemimizi ve vücut direncimizi güçlendirebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu