GündemKöşe Yazıları

Walt Disney Filmleri

Walt Disney Filmleri

           “The Walt Disney Company” yapımı Disney fantastik filmlerine yolcu olalım haydi!   Çizgi film tasarımcımız Walt DİSNEY amcanın animasyon filmlerinden Mary Poppins, Parmak Kız, Sindirella, Timothy Green’in Sıradışı Yaşamı, Alis Harikalar Diyarında, Yürüyen Şato, Güzel ve Çirkin, Gerçek Masallar, Sihirli Kedi, Manhattan’da Sihir, Çılgın Cuma (Freaky Friday) en harika Walt Disney film arşivimdir.

         “Mary Poppins” adlı çok güzel ve tatlı bir dadı ile uçan süpürge üstündeki yolculuğa, çocukların kalbine girebilmeye tanık olursunuz. Ve bu müzikal filmimizde sinema filmiyle animasyon sahnesini aynı anda yaşarsınız. “Çılgın Cuma (Freaky Friday)’’da şık bir Çin lokantasında dilek kurabiyesi yedikten sonra bedenleri değişen anneyle kızının komik ve eğlenceli hayatıyla gülmekten kırılacaksınız. “Parmak Kız”, “Sindirella (Kül Kedisi Sindirella)”, “Güzel ve Çirkin” filmlerini bu kez dünya klasiklerinde değil de hem animasyon çizgi film yapımıyla hem de beyaz perdedeki sinemaya uyarlanışıyla izleyin. “Timothy Green’in Sıradışı Yaşamı” adlı fantastik çocuk filmini muhakkak izlemeli ve etrafınızdaki çocuklara izletmelisiniz ki 2 saat 5 dakika (125 dakika) zaman ayırmanız buna değecektir.

Yaprak çocuk Timothy’nin ilginç serüveni çocuksuz bir ailenin dileğine can olurken bacağındaki tenine yapışık olan etten yeşil yaprakları döküldükçe çocuğun ömrünün de kısalmakta olduğunu fark etiğinizde duygusallaşacaksınız. “Alis Harikalar Diyarında”; hem çocukluğumda kitabını okudum, hem kısa çizgi filmini defalarca izledim, hem de animasyonla karışık sinema filmini severek seyrettim. Alis’in tavşan arkadaşı ve diğer iyi kalpli orman arkadaşları tüm insanlığa aslında ne güzel dostluk mesajları veriyor.

Hayal gücü sınırsızdır ne de olsa. “Manhattan’da Sihir” filmindeki masallardan gerçek hayata yansıyan rengârenk görselleri, hem çizgi filmle hem animasyon filmiyle hem de yabancı sinema sahnesinin gerçek hayattaki yansımalarıyla tadacaksınız. Walt Disney; çocukluğumuzdan bugüne dek kalbimizde olan, masal ve öyküleri filmlerle buluşturan, çizgi film karakterlerine can veren, bizlere hayal gücü aşılayan unutulmaz bir dünya sanatçımızdır.

 

ELİF YAVAŞ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu