GündemTeknolojiTürkiye Gündemi

WhatsApp, Video Konferans Özelliğini Android’de Kullanıma Sundu

WhatsAppFacebook CEO’su Mark Zuckerberg tarafından bu ayın başlarında Kaliforniya, San Jose’de düzenlenen Facebook F8 Geliştirici Konferansı’nda duyurulan görüntülü grup sohbeti özelliğini Androidplatformunda kullanıma sundu.

Aylık 1.5 milyar aktif kullanıcısı bulunan ve her gün 2 milyar dakikanın üzerinde sesli ve görüntülü arama gerçekleştirdiği popüler uygulama, nihayet video konferans özelliğine kavuşuyor.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan 2.18.162 beta sürümüyle sınırlı sayıdaki Android kullanıcısı tarafından test edilen video konferans özelliği, aynı anda dört kişinin görüntülü grup sohbeti yapabilmesine imkan veriyor. Kullanıcılar, toplu sohbet için bir arkadaşlarını görüntülü aradıktan sonra, diğer arkadaşlarını da oturuma ekleyebiliyor.

Gecikmiş bir özellik olan grup görüntülü görüşme ile platformun çok daha işlevsel bir hale gelmesini sağlayacak olan şirket, bu özelliği şu an için Android platformunda devreye soktu; ancak çok kısa bir zaman sonra iOS kullanıcıları için aktif hale geleceğini belirtelim.

WhatsApp, görüntülü grup sohbeti özelliğinin tüm Android kullanıcılarına kademeli olarak yayılacağını açıkladı. Dolayısıyla, eğer özelliğe daha sahip olmadıysanız endişelenmenize gerek yok. Siz yine de uygulamanın en güncel sürümünü kullandığınızdan emin olun.

WhatsApp uygulamasını aşağıdaki bağlantıdan telefonunuza indirebilirsiniz:

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu