Köşe Yazıları

YAĞ YAKICI OTLAR

Kilo vermek, emek ve çaba ister. Akşamdan sabaha sihirli bir değnekle kilo vermenizi sağlayan bir formül yoktur. Yağ yakıcı ilaç, yağ yakıcı hap gibi ürünlere kanıp, mucizevi bir şekilde kısa sürede zayıflanılacağına inanıp sağlığınızı tehlikeye atmayınız. Bununla birlikte, doğru şeyleri yiyerek kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Bu gıdalar metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya destek olabilir. Bununla birlikte bazı otlar yağ yakmada yardımcı olabilirler, işte bunlardan birkaçı:

Yeşil çay: Yeşil çayın yağ yakıcı özelliği içindeki “katehin” maddesinden kaynaklanıyor. Bu madde metabolizma hızını ve karaciğerin yağ yakma hızını artırıyor. Yeşil çay özellikle karın bölgesindeki yağları hedef alıyor. Bu çayın içine limon suyu ekleyerek faydasını daha da artırabilirsiniz. Doğru miktarda ve doğru bir şekilde demlenen yeşil çay, içerisindeki yararlı maddelerle kişide etkisini gösterebilmesi için her gün 2 ya da 3 bardak kadar tüketilmelidir.

Zencefil: Zencefilde bulunan “gingerol” maddesi de vücut sıcaklığını artırarak daha fazla kalori yakımını sağlar. Zencefil bitkisi özellikle çay olarak tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırıcı etkiye yola açar. Metabolizma hızlandığında kalori ve yağ yakımı oldukça kolay ve hızlı gerçekleşir. Ayrıca vücutta biriken toksinlerin atımı ve birikmiş ödemin vücuttan uzaklaştırılmasına da yardımcı olan zencefil bu şekilde kilo kaybını sağlar. Zencefil, toz halinde doğrudan ya da çiğ kök zencefili rendelenerek yemeklerde veya birçok tarifte kullanılabilinir. Kullanılan zencefilin günde 2 gramı geçmemesi önerilir.

İlgili Makaleler

Biberiye: Biberiye özellikle karın bölgesinde oluşan yağların yakımında oldukça etkilidir. Bu bitkinin aynı zamanda hazmı kolaylaştırıcı ve sindirimi arttırıcı etkisi de vardır. 1 ya da 2 çay kaşığı kurutulmuş biberiye yaprağını 1 bardak sıcak suya ekleyip demleyin. Günlük 1-3 bardak içilmesi önerilir.

Nane: Faydaları saymakla bitmeyen taze nane sindirime yardımcı olması sayesinde kilo vermeyi hızlandırır. Özellikle göbek bölgesindeki yağları eritmek isteyenler için taze nane birebirdir. Yemeklerinize veya salatalarınıza bol bol ekleyebilirsiniz.

Acı biber: Acı biberlerde bulunan “kapsaisin” maddesi, metabolizma hızını artırarak enerji tüketimini hızlandırıyor.

Sarımsak ve soğan: Bu ikilinin acı ve kokulu olmasını sağlayan “allisin” maddesi aynı zamanda yağla savaşta büyük rol oynuyor.

Her zaman dediğimizi gibi, bitkilerin şifalı özelliklerinin yanında, yanlış ve bilinçsiz kullanıldığı takdirde birçok olumsuz yan etkileri de olabilmektedir. Bu nedenle, bitkisel ürünler tüketilirken abartıya kaçılmamalı, kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır. Özellikle devamlı ilaç kullanan kişiler, bitkisel ürünler tüketmeye başlamadan önce doktorunu bilgilendirmelidir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu