Köşe Yazıları

Yağan Kar Kadar Temiz Olsun Hayat

Yağan Kar Kadar Temiz Olsun Hayat

Epeydir geçen zaman içinde geçmişi özler dururuz. Bayram gelir eski bayramlar deriz. Komşuluğa gider, eski komşulukları ararız. Ramazan gelir kalabalık içinde sessizlik ve bir başka çoşku ile iftar sofralarını özler, ezanı bekleriz.

Balıkesir’e yıl içinde yağan ikinci kar.Ner çok sevindik değil mi? Özledik.Ne zamandır susuzluk olacak deniyordu ya hani sanki bir nebze can oldu kar taneleri. Kardan adam yapmayı kartopu oynamayı özlemişiz ki sokağa fırlayanlar oldu. İçinde bulunduğumuz koronavirüsle mücadele dönemi de bize özlediklerimizden ziyade dışarıyı özletti. Sarılmaları, kucaklaşmaları, tokalaşmaları, yan yana ve karşılıklı sohbetleri. Daha neleri özlemedik ki? Akraba ziyaretlerini çok yapamasakta anne baba ziyaretlerini. Okula gidenleri okulunu, işe gidenler işini, esnaf kapı açmayı, spor salonları sporcuları….

Balıkesir’e Cumartesi gecesi yağdı. Pazar günüde ince ince, efil efil esen hafif bir rüzgar eşliğinde, yağdı durdu. Yağan kar penceren özlemle ve sevgiyle izlendi.14 Şubat Sevgililer günüde bu kez yağan kar eşliğinde bazıları tarafından kutlandı. Bazıları diyorum çünkü kimileri için bir anlam ifade etmiyor. Bize ait olmayan bir gün. Bizim için hergün sevgi diyenlerde var. Zaten özel günlerin bir gün anılması yada hatırlanması doğru değil bunu biliyor ama yine de özel bir gün farkındalığı olduğu için kutluyoruz.

İlgili Makaleler

Kar yağdı heryer bembeyaz örtü ile kaplandı. Gelin gibi süzülen damlalar altında pek çok güzellik aradık aslında. Dinlendik adeta. Özlemiştik yağan bu karı. Bu sene olağanüstü doğa olayları geçtiğimiz yıldan buyana ülkemizde yaşanıyor. Sık sık yaşanmaya başladığı düşüncesi hakim. Hortumlar, seller, depremler, denizin bir çekilip bir taşması….

Kar yağdığında hatırlıyorum da bizim zamanlarımızda okullar hemen tatil edilmezdi. Bata çıka giderdik okula. Ortada duran sobanın etrafında durur öğretmenimizi beklerdik ısınarak. Çok güzeldi üşüyerek beklemek. Şimdi ayağımıza taş değse yağan kardan bileceğiz. Daha yağmaya başladığı an yollara düşmeden tatil ediliyor okullar. Ne bu yahu? Bir yağsın doya doya .Çocuklar bata çıka yaşasın o güzelliği ama nerdeeee…Yaşatmazlar. Eskilerden özlediğimiz güzellikler zaman içinde yitirilip gitti, gidiyor.

Ha tabi unutmadık. Bu mart ayında senesini dolduracak virüsü. Andemi döneminin yaşattıklarını. Ve daha da yaşatacaklarını. Bilim adeta çare ararken çarenin içinde hala…İlimle bekleyenler ders almakta geçen zamandan. Bilgisizliği taç edinenlerse hala ortalıkta bomboş ve kalabalıkça…

Kar yağdı. Kar yağıyor diyebilmek güzel. Yaşamak güzel. Bakmak ve bakarken görebilmek güzel. Dokunabilmek koku alabilmek, konuşmak güzel….Yağan kar kadar güzel ve temiz olsun hayat.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu