GündemDünyadan HaberlerEğitim

YAĞCIBEDİR HALILARI TANITILDI

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi’nde Yağcıbedir Halıları tanıtıldı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın katkıları ve BAUN Turizm Fakültesi’nin çalışmaları sonucunda ‘Hikayeleriyle Yaşayan Yağcıbedir Halıları’ sunumu gerçekleştirildi.

Marmaris’te düzenlenen turizm değerleri ve kültür mirası unsurların anlatıldığı Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi’nde Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın katkıları, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Elemanları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Doç. Dr. Özlem Köroğlu ve Arş. Gör. Hasret Ulusoy tarafından yürütülen çalışma neticesinde Sındırgı’nın kültürel miras unsurlarından olan Yağcıbedir Halısı ve hikayesi anlatıldı.

Yörük Kızlarının Hayalleri İşlendi

Geleneksel el sanatlarının önemli bir kolu olan halıyı ve halk edebiyatının önemli bir kolu olan halk hikâyelerini bünyesinde barındıran “Hikâyeleriyle Yaşayan Yağcıbedir Halıları” isimli bildiri, Yağcıbedir yörüklerinin ilmek ilmek dokudukları halıların Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan serüvenini konu aldı. Arş. Gör. Hasret Ulusoy tarafından yapılan açıklamada, Yörük kızlarının hayallerini, sevinçlerini, umutlarını, sevdalarını kısacası hayatlarını anlatagelen Yağcıbedir halılarının renkleri, desenleri, motifleri ve hikâyeleri hakkında bilgiler verildi. Sındırgı’da Yağcıbedir halılarının uluslararası düzeyde de tanıtılması adına düzenlenen Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri etkinliğinden bahsedilerek Yağcıbedir halılarının yaşayan bir kültürel değer olduğu vurgulandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu