İlçe Haberleri

YAĞCIBEDİR HALISI KEPSUT’A DÖNÜYOR

Kepsut’ta Yağcıbedir kültürü yeniden canlanacak

Balıkesir’in Kepsut ilçesinde uzun yıllar önce yaygın bir şekilde örülen Yağcıbedir halısı kültürünün yeniden canlanması için çalışma başlatıldı. Belediye Başkanı İsmail Cankul, “Çalışmaların her zaman yanındayız” dedi.

Kespsut Belediye Başkanı İsmail Cankul’u ziyaret eden İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Akbulut, Balıkesir’in adını dünyaya duyuran Sındırgı Yağcıbedir halılarının bir dönem Kepsut’ta da yoğun olarak örüldüğünü söyledi. Kepsut’un yok olmaya yüz tutan Yağcıbedir halısı kültürünü ilçede yeniden canlandırma istediklerini ifade eden Akbulut, açtıkları kurslar ile bu kültürü yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Akbulut açtıkları kurslarda örülen halılardan birini Başkan Cankul’a hediye etti.

Başkan Cankul’dan Tam Destek
Kepsut Belediyesi olarak Yağcubedir kültürünün ilçede yeniden canlanması için yapılan çalışmalara destek olacaklarını söyleyen Başkan Cankul, “Kültürümüzün en önemli simgelerinden biri olan, göz nuru ile ilmek ilmek örülen halıların yeni kuşaklara aktarılması ve yaşatılabilmesi çok önemli. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Her zaman bu konuda çalışmaların yanınızdayız” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu