GündemSiyaset

“YAKIŞIKSIZ YAKIŞTIRMA”

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir’e gelişiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Meclis Toplantısında Lunapark satışının gerçekleşmesi kararının ardından toplantıya katılmayan CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin hedefe konulmasının yanlış olduğunu söyleyen Başkan Sarı, karşılıklı anlaşma iddialarına ise “Yakışıksız yakıştırmalar” dedi.

“SATIŞIN KARŞISINDA DURDUK”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan ve çok konuşulan Lunapark satışı ile ilgili konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Lunapark arazisi satışıyla ilgili biz Altıeylül İlçe Başkanlığımız öncülüğünde bu konunun itirazını kamuoyunun gündemine taşıdık. Yapılan satışın gerçekten kamusal değeri olan bizim için maddi değerinden daha da önemli olan kamusal değeri. Vatandaşlarımızın kullanabileceği sosyal alan ve donatılardan olan böylesine güzel, şehrin ortasındaki bir yerin para ihtiyacı sebebiyle satılması çok büyük bir yanlış. Bunu da Altıeylül teşkilatımız önderliğinde Altıeylül ve Karesi teşkilatlarımızla o alan önünde basın açıklamasıyla dile getirdik. Belediye Başkanlığına çağrıda bulunuldu. Bizler de destekledik. Bunu meclis öncesi grup toplantımızda da dile getirdik. CHP, İYİ parti ve Demokrat Parti blok halinde bu satışa karşı durdu. Bu konuyla ilgili itirazlarını da dile getirdi. Ama bu alanın sadece bir para kaynağı olarak görülüp satışların yapılmış olması makul ve mantıklı değil” şeklinde konuştu.

“HEDEFE KONULMALARI DOĞRU DEĞİL”

Lunapark arazisi satışında Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan arasında bir anlaşma olduğu iddialarını da yanıtlayan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “Bir anlaşma olacak durum yok burada. Geçmişteki meclis aritmetiklerimize de baktığımızda katılmayan meclis üyelerimiz oluyor. Genellikle sınırlı sayıda oluyor bu oran. Bazen iki kişi bizden bazen üç kişi AKP’den. Meclis aritmetiği ne yazık ki sağlanamıyor. Ama biz bununla ilgili uyarılarımızı dile getiriyoruz. Ama burada planlı ve programlı bir şekilde katılmadı demek ve meclis üyelerini itham etmek çok yanlıştır. Meclis üyelerimizin hepsi kendilerine ve üzerlerine düşen tavır çerçevesinde kendilerine yakışır şekilde davranıyorlar. Dünkü oylamada her partiden katılım eksikliği vardı. Ama arada bir anlaşma olduğu gerçek dışı bir ifade. Bunlar doğru söylemler değil. Meclis toplantısında CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti satışın karşısında durdu. Meclis toplantısına katılmayan arkadaşların da hedefe konulması doğru değil. Yakışıksız bir yakıştırma” dedi.

“MECLİSE EKSİKSİZ KATILIM İSTİYORUZ”

Belediye Meclis Toplantılarına katılımların eksiksiz olması konusunu önemsediğini söyleyen Başkan Sarı, “Belediye meclisimizde bir iki fire mutlaka oluyor. Ama biz uyarılarımızı yapıyoruz. Bu olmamalı. Tam ve eksiksiz olarak mecliste yer almalıyız. Bu konuda da meclis üyelerimizle görüşüyoruz. Bundan sonraki süreçte de meclislere katılımın eksiksiz olması noktasında takipçi olacağım” ifadelerini kullandı.

“GENEL BAŞKANIMIZ BALIKESİR’E GELİYOR”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir programı ile ilgili konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Genel Başkanımız Balıkesir’de belediye başkanlıklarımızı ziyaret edecek. Çünkü artık önümüzdeki dönem gerçekten belediyelerimizin yapacağı başarılı, verimli çalışmalar çok çok önem arz ediyor. Genel Başkanımızın belediye başkanları için de çizmiş olduğu bir çerçeve var. Bu konuda bütün belediyelerimiz sıkı bir şekilde çalışacak. Kaynakların en verimli şekilde kullanılması sağlanacak. AKP’li belediyelerden devralınan belediyelerimizde gördüğümüz talana, yağmaya hep birlikte şahit oluyoruz. Bunları önleyeceğiz. Halkçı belediyecilik anlayışını göstereceğiz. Genel Başkanımız da belediye başkanlarımızı ziyaretlerinde kazandıkları başarıları kutlayarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi alacak. Önümüzdeki dönemde CHP, hem Balıkesir’de hem de Türkiye’de çok işler başarmaya talip. Bunun için de elinden gelen özverili çalışmayı hayata geçirecek” dedi.

“OMUZLARIMIZDAKİ YÜK ÇOK FAZLA”

CHP’nin İl Başkanları toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir izlenimleri hakkında konuşan Başkan Sarı, “Balıkesir’de yerel yönetimlerde 5 olan belediye sayımızı 31 Mart seçimlerinin ardından 8’e çıkardık. Bu sebeple de anlamlı ve büyük bir adım atıldı. Balıkesir’de daha çok alanı yönetir hale geldi. Daha fazla vatandaşımıza ulaştık. Bu anlamda Genel Başkanımız Balıkesir’in genel siyasetinden ve gelecekteki siyasetinden çok memnun. Balıkesir’den beklentileri çok yüksek. Bu anlamda bizim omuzlarımızdaki yük çok fazla. Buna yakışır bir şekilde çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“SU ZAMMI OCAK AYINDA YENİDEN DÜZENLENECEK”

Başkan Sarı, “Su zammıyla ilgili belediye başkanlarımıza yapılan sunumda BASKİ’nin artık maaşları ödeyemediği, ihalelerini tamamlayamadığı, teknik malzeme almakta durma noktasına geldiği ve iflasın eşiğinde olduğu söylendi. Malum yaz dönemi su ihtiyacı çok önemli. Biz tasarruf olsun istiyoruz ama BASKİ’deki süreç tasarrufu da geçmiş ve şu anda iş akışının durmaması adına böyle bir talepte bulunulmuş. AKP’li yönetimler, BASKİ ve Büyükşehir ipin ucunu kaçırmışlar ve iflas ettirmişler. Bu dönemde hizmete engel olmamak adına meclis grubumuz onay verdi. Gerçi ben bunun doğru olmadığını düşünüyorum ama geçici bir durumdur. Ocak ayına kadar şu iş akışının düzenlenmesi ve Ocak ayında da en makul seviyede yeniden bir değerlendirme yapılarak tarife uygulamasının kalkması, şehrimizde en makul ve tek su fiyatı belirlenmesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“DEMOKRASİMİZ ADINA BÜYÜK BİR SIKINTI”

HDP’li belediyelere kayyum atanması ile ilgili konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Şu anda ülkemizi yönetenler işçimizin, memurumuzun, vatandaşlarımızın ekonomik sıkıntılarına çözüm aramak yerine hukuki dayanakları olmadan belediyelere kayyum atanıyor. Bu durum Türkiye demokrasisi adına büyük bir sıkıntıdır. Bu hangi parti adına olursa olsun. Geçmişte biz bunu AKP’li belediye başkanları alındığında da söyledik. Bugün HDP’li belediye başkanları alındığında da aynı şeyi söylüyoruz. Bizlerin bu konudaki hassasiyeti demokrasinin hayat bulması ve bunu hep birlikte ayakta tutmak zorundayız. Bizim bütün seçilmişlere saygı duyarak uyum içerisinde çalışmamız gerekiyor. Şayet hukuki bir suçu varsa buna mahkemeler karar verir. Onun sonucunda da belediyeler meclis içerisinde bir başkan vekili seçer. Belediye meclisleri kendi içerisinden bir başkan seçerek yürütmeyi devam ettirir. Ama cezai hükmü kanuni olarak sonuçlanmamış bir süreçte kayyum atayarak belediyeleri bu şekilde el değiştirtmek hiçbir şekilde demokrasiye sığmaz” şeklinde konuştu.

“ÖCALAN TRT’YE ÇIKTI”

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Son seçim döneminde TRT’de Osman Öcalan’ın çıkıp açıklamalar yapması, Abdullah Öcalan’ın mektubunun haber ajanslarıyla paylaşılması ve bu süreçte kamuoyunu etkilemeye yönelik tavır tutumları. Kırmızı bültenle aranan PKK’lıların resmi yayın kurumlarında söz hakkı alması ve konuda ne gibi bir yaptırım uygulandı? Tabi bunların da sorgulanması gerekiyor” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu