GündemEğitim

Yakup Yıldız’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Yakup Yıldız’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

 

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız “ Bugün günlerden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü… Çoğu şeyle mücadele etmeyi başarmış olan engelli bireylerimizin tek ihtiyacı; acıma değil, farkındalık ve duyarlılık.” dedi.

“İHTİYAÇ OLAN ACIMA DEĞİL FARKINDALIK”

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir mesaj paylaşarak engelli bireylerin yaşamlarına ilişkin önemli noktalara değindi. Yakup Yıldız mesajında, “ Bugün günlerden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü… Çoğu şeyle mücadele etmeyi başarmış olan engelli bireylerimizin tek ihtiyacı; acıma değil, farkındalık ve duyarlılık Bu bağlamda 3 Aralık, engellilerin aslî birey olduğunun; onların anayasal haklarının insanlık onuruna uygun şekilde düzenlenmesi gereğinin anlatıldığı bir gün olmalıdır. ”dedi.

“AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK”

Yıldız mesajında, “İnsanı yaşat ki devlet yaşsın” diyen; insanı “yaratılmışların en şereflisi” olarak gören bir medeniyetin mirasçıları olarak amacımız, toplumumuzun bir parçası olan engellilerin yaşadığı sorunlarla ilgili farkındalık yaratmak ve geleceğe güvenle bakabilmelerine katkı sağlamak olmalıdır. ”ifadelerine yer verdi.

“ÖZEL ÖĞRENCİLER SİSTEMİN AYRILMAZ BİR PARÇASI”

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak özel öğrencilerin, eğitim sisteminin ayrılmaz bir parçası olarak görüldüğünü dile getiren Müdür Yıldız, şöyle kaydetti:
“Özel eğitim okullarımızdan, temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızda oluşturulan özel eğitim sınıflarımıza, rehberlik araştırma merkezlerimize ve rehabilitasyon merkezlerimize kadar özel öğrencilerimize yönelik eğitim desteğini her daim, titizlikle sürdürmekteyiz. Onların eve mahkûm olmadığını, kaderleri ile baş başa bırakılmadığını hissettirmek; eğitim alamayan, öğretmeniyle buluşamayan öğrencimizin kalmamasını sağlamak en büyük önceliğimiz.
Spordan sanata, edebiyattan siyasete, teknolojiden iş dünyasına varıncaya kadar topluma örnek olacak birçok işe imza atan özel çocuklarımız bizlerin yarınlara olan inancını daha da perçinliyor.

“AİLELERİMİZE DE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Bu vesile ile özel çocuklarımızı her daim müstesna ilgi ve alakayla yetiştiren kıymetli ailelerine ve onlara kendi evladı gibi bakan değerli öğretmenlerimize teşekkür ederken; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal farkındalık ve engelli kardeşlerimizin sorunları konusunda toplumumuzun her kesiminde hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Unutmayalım! Birbirini seven insanlar için engeller sadece birer tatlı gülümsemeden ibarettir! ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu