GündemEğitim

YALÇIN ‘’BİZİM YERİMİZ MİLLETİN YANIDIR’’

Eğitim Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılış töreni yapıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla gerçekleşen törende Yalçın, ‘’Bizim yerimiz milletimizin yanıdır’’ diyerek Memur-Sen’in toplumsal olaylardaki rolüne değindi.

YALÇIN ‘’MEMUR-SEN BÜYÜK BİR AİLEDİR’’

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ‘’Memur-Sen ailesi büyük bir ailedir. 1992 yılında yola çıkan Mehmet Akif İnan’ın ve arkadaşlarının başlattığı yürüyüş halkası bugün Türkiye’nin en büyük sendikası konumuna ulaştı. Bu kolay olmadı. Bunda herkesin emeği, gayreti ve alın teri var. Memur-Sen’in en büyük şubesi Eğitim-Bir-Sen 450 bin üyeye doğru yürüyor. Nitelikli çalışmalar ortaya koymak, çalışanların özlük haklarına, sosyal yaşamlarını iyileştirici önlemler almak. Ülkenin meselelerine de en az üyelerin meseleleri gibi bakmak, ülkede demokrasinin üzerinden devlet vesayetinin kalkması, millet iradesinin özgür ve özgün şekilde takip edilmesi noktasında Memur-Sen’in duruşu, tavrı tarihe geçmiş bir duruştur. Onun için yerimiz milletin yanıdır. Milli iradenin yanıdır. Asla bu ülkede emek üzerinden, ekmek üzerinden örgütlenip millet iradesine kast eden darbecilerle yandaş ve paydaş olan kuruluşlardan olmadık. En zor zamanlarda milletin yanında olduk. En dar zamanlarda dalga kırarak millet iradesini korumuştur’’ şeklinde konuştu.

YALÇIN ‘’BİZ BU MİLLETTEN ALACAKLI DEĞİL BORÇLUYUZ’’

15 Temmuz’da Memur-Sen’in millet iradesinin yanında yer aldığını söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ‘’15 Temmuz darbe girişimine karşı koyan il örgüt olarak saat 24.00 olmadan canlı yayınlardan bağlanıp milleti sokağa davet eden sendika olarak millete borcumuzu ödedik. Çünkü biz bu milletten alacaklı değiliz, biz bu milletten borçluyuz. Biz kendimizi öyle görüyoruz. Ülkemiz şu anda belli operasyonlarla yine karşı karşıya. Ekonomik noktada bize operasyon çekenler hala akıllarını başlarına almış değiller. Hala derslerini almamışlar. Bu yapılan küresel operasyonlu ekonomik darbe girişimine miletimiz direnç gösteriyor. Bu noktada duruşumuzu asla bozmuyoruz. Biliyoruz ki şimdiye kadar yaptıkları operasyonlar bundan sonra da başarılı olamayacaklar’’ şeklinde konuştu.

YALÇIN ‘’ORADAN BURALARA GELDİK’’

Zor şartlardan bugünlere geldiklerini söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ‘’Sendikacılık kitabını yazdığımızda ve sendikaya dair hatıraları topladığımızda eski Genel Başkanlarımızdan Fatih Uğur’un bir yazısı var. Orada diyor ki; ‘’ Ankara’da Memur-Sen olarak beş sendika ile Memur-Sen’i kurduk. Eğitim-Bir vardı. Onun altında küçük bir daire tutabildik. Sendikalarımızın hepsine birer masa düşmüyordu. Bir odada bir tane masamız vardı. Hepsine birer tane çekmece verdik. Dolayısıyla oradan buralara geldik. Bugün 81 ilden sadece 12 tanesinde yerimizi almadık. Onlar da üç ay içerisinde bitmiş olacak. Bu çalışmalarımızda ciddi bir emek, alın teri ve adanmışlık var. Ben Balıkesir Eğitim-Bir Sen şubemizin yeni binasının hayırlı olmasını diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

ÇELİK ‘’ÖĞRETMENLERİMİZ SAYESİNDEDİR’’

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube binasının açılışında konuşanAK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, ‘’Eğitim – Bir-Sen deyince ben şunu anlıyorum. Derdi olan öğretmenler. Memleketine, milletine dair derdi olan öğretmenlerimiz. Onlara da şimdiye kadar verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Eğer bir memleket doğru düzgün bir istikamette yürüyebiliyorsa bu öğretmenlerin yetiştirdiği nesiller sayesindedir. Ben de bir siyasetçi olarak elbette öğretmenler tarafından yetiştirildim. Ve hepsine minnettarım’’ ifadelerini kullandı.

ÇABUK ‘’BÜYÜK BİR GÜCE ULAŞTIK’’

Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk, ‘’Kurucu Genel Başkanımız rahmetli Mehmet Akif İnan’ın önderliğinde 1992 senesinde 9 metrekarelik bir odada bir masa ve üç beş sandalye ile başlatılan bu mücadeleden bugün milyonları aşmış, sadece bir şubesinin hizmet binasının 400 metrekareyi geçtiği bu güce ulaşmış bulunuyoruz. Biri bin yapan Cenab-ı Allah’a hamd-ı senalar olsun. Bize bu davayı emanet eden başta Kurucu Genel Başkanımızı Mehmet Akif İnan olmak üzere bütün büyüklerimizi selamlıyorum’’ ifadelerini kullandı. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu