GündemSiyaset

YALÇIN “KARESİ BELEDİYESİ ÇIKMAZA GİRDİ”

 

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, Karesi Belediyesi tarafından hazırlanan faaliyet raporlarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Karesi Belediyesi’nin 75.669.543 TL açık verdiğini söyleyen Yalçın, “Karesi  Belediyesi hizmet üretme noktasında çıkmaza girmiştir” dedi.

Karesi Belediyesi faaliyet raporlarına ilişkin basın açıklaması düzenleyen CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, “Kurulduğu 2014 yılından bugüne kadar Karesi Belediyesi tarafından hazırlanan ve her dönem sonunda Karesi Meclisinin onayına sunulan “Faaliyet Raporları” değerlendirildiğinde; Bütçesi kabul edilmiş olup 5 yılın sonunda toplam 324.631.353 TL gelire karşın 400.300.895 TL gider gerçekleşmiş ve bunun sonucunda Karesi Belediyesi 5 yılın sonunda 75.669.543 TL açık vermiştir. Bu zarara İller Bankası ile Kamu ve Özel Bankalardan dönem içerisinde alınan toplam 72.493.369 TL tutarında kullanılan kredinin faizleri ile toplam geri ödemesi olan 108.678.384 TL ilave edildiği zaman Karesi Belediyesinin hizmet üretme noktasında çıkmaza girdiği açıktır” dedi.

“KARESİ BELEDİYESİ YÖNETİLEMİYOR”

Başkan Dilek Yalçın, “Temsil, Tören, Kırtasiye ve Faiz giderlerinin düşürülmesini, Belediyenin Mal ve Hizmet Alımlarında tüm esnafa eşit davranılarak kırtasiye, sigorta ve yemek alımlarının adaletli dağıtılmasını bekliyoruz. Mal ve Hizmet Alımlarında doğrudan temin yerine ihale usulü ile şeffaflığı sağlanmasını bekliyor ve harcanacak her kuruşta kamu yararını gözeterek, kırsal ve merkezde yaşayan halkımıza hizmet amacıyla kullanılmasını ve sosyal belediyeciliğin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Belirtilen mali veriler açık bir şekilde ortadadır. Yönetilemeyen bir mali durum mevcuttur. Gelinen noktada borcu borçla kapatmak mantığı bizleri daha da felakete sürükleyecektir. Bu handikapların aşılması noktasında gelir getirici modellerin kurgulanması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

“BU KREDİ SEÇİMLERDE Mİ KULLANILDI?”

Başkan Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü; “Karesi Belediyesi mevcut zararına ilave olarak toplamda 36.185.015 TL faiz yük ile sadece kredi, faiz ve araç kiralamaları için aylık 1.851.706,34 TL, yıllık 22.220.476,08 TL geri yükü altındadır. Bunlara karşılık 04 Şubat 2019 meclis kararı ile 11 Mart 2019 tarihinde yani Yerel Yönetimler Seçimlerinden yirmi gün önce Ziraat Bankasından 6.000.000 TL kredi kullanılmıştır. Bu para seçim çalışmaları için mi harcanmıştır? Bu kadar kısa sürede bu kredilerin etkisi geçmiş olmalı ki 04 Temmuz 2019 tarihli meclise Belediye Başkanı Dinçer Orkan belediyede bulunan sıkıntılar, kredilerde oluşan acil ödemeler ve hizmet alımları için 20.000.000 TL kredi borçlanma yetkisini oy çokluğu ile almıştır. Borcu borç ile kapatılacağını açıkça beyan etmişlerdir. Ayrıca merak ediyoruz bu kredi 31 Mart’tan hemen önce alınmış. Yoksa seçimlerde mi kullanılmıştır?”

 

Unnamed File

“ACİLEN TASARRUFA GİDİLMELİ”

Karesi Belediyesi’nde tasarrufa gidilmesi gerektiğini söyleyen CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, “2018 yılı faaliyet rapor verilerine göre belediyeye ait 40 araç bulunmakta olup çoğunluğu iş makinasıdır. Ancak şu anda kiralık araç sayısı 56 adet olmakta olup toplamda 96 adet araç belediye bünyesinde bulunmaktadır. Bu konuda belediye ilk olarak kendi kaynaklarını en iyi şekilde kullanmalı gerekli ve tasarrufu elden bırakmaması gerekmektedir.  2019 yılında Belediyemizin bütçesi 149.505.000 TL olarak öngörülmüştür. 2019 yılında ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar göz önüne alındığında 2018 yılında gerçekleşen 86.020.971 TL gelirin elde edilmesinin de zor olduğunu, ekonomik sıkıntılar nedeni ile Vergi Gelirlerinin düşeceğini, İller Bankasından gelen paraların banka kredi ödemeleri nedeni ile gerileyeceği açıktır. Belediyemizde faaliyet gösteren 19 müdürlüğün azami tasarrufa giderek harcamalarını büyük bir titizlikle yapmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu