Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Yangında Ayının Saldırdığı Genç O Anları Anlattı

Yangında Ayının Saldırdığı Genç O Anları Anlattı

Özkan Kaya: “Bir uğultu, böğürtü duydum. Ayı üzerime doğru koşuyordu”

Balıkesir’de Kazdağları’nda çıkan orman yangınında ayı saldırısı sonucu yaralanan Özkan Kaya, yaşadığı dehşet dakikalarını anlattı. Kaya, ayrıca ayı ile boğuşmasını, “Bir uğultu duydum, böğürtü. Ayı üzerime doğru koşuyordu” sözleriyle anlattı.

Kazdağları’nda çıkan orman yangınında ayı saldırısı sonucu yaralanan gönüllü ormancı Özkan Kaya, saldırı anını anlattı. Kaya, “Zeytinli köyünde oturuyorum. Birkaç zamandır orman idaresine başvurdum. Gönüllü ormancı oldum, dağı bayırı çok severim. Normalde de ayda ayrıca 2 3 kez dağa çıkarız. Seviyorum dağları. Yangın dereden karşıya geçmişti. Ben de dere kenarına indim. Dere yatağında kumsal falan olduğundan çam yaprakları daha az oluyor onları söndürdüm. Sonra öne çıktım, nefes alayım diye. Kendime geleyim diye düşündüm. Bir uğultu duydum, böğürtü falan. Ayı üzerime doğru koşuyordu. Ayrıca 3 metre falan vardı aramızda kaçmaya fırsatım olmadı. Beni altına aldı. Boğuştuk, suratıma doğru saldırıyordu.

Kolumu ısırdı. Nasıl yaptım bilemiyorum, elimi ağzına koydum dilini bastırdım. O ara bıraktı beni. Geriye doğru atıyordu kendini daha iyi ısırmak için. Dilini bastırdım. Kafasını salladı üzerimden attım. Ayağa kalktı ve yukarılara boynum a saldırıyordu. Kaçmak istedim o ara, bacağımdan yakaladı. Boğuşmaya başladık. Ben bunu savurdum, ayrıca taşa çarptı. Bende düştüm. Ben kalktım ayı da kaldktı. Sonra kaçtı. Yanımdaki polar ile turnike yaptım. Sonra arkadaşlar beni sağlık ekiplerine götürdü” dedi.

Felsefe bölümü son sınıf öğrencisi de olan Özkan Kaya, daha önce çıktığı dağlarda da ayı gördüğünü ve ayrıca kendisine saldıran ayının orta büyüklüğün üzerinde olduğunu söyledi. Bileğinde ve kolunda kırık olan Özkan Kaya, ağrıları olduğunu söyledi. Kaya, “Isırıklar var vücudumda. Bileğimde kırık var. Bacağımda ve ayrıca kolumda derin ısırıklar var. Ağrılarım oluyor” cümleleri ile sağlık durumunu özetledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu