Gündem

Yapay Zeka Lisesi Kuruluyor

"Yapay Zeka Lisesi Kurulum ve İçerik Geliştirme Çalıştayı" gerçekleşti. Kurulacak Yapay Zeka Lisesi hakkında fikir ve düşünceler paylaşıldı. 

Yapay Zeka Lisesi Kuruluyor

Yapay Zeka Lisesi Kuruluyor 1

Geleceğin Öncüleri Yetiştiriliyor

İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın’ın açılış konuşmasında, Türkiye’nin ilk yapay zeka lisesi olarak hayata geçirilecek olan projenin, gençleri geleceğin bilimsel ve teknolojik gelişmelerine hazırlamayı amaçladığını söyledi.. Aydın, yapay zekanın günlük hayatın her alanında kullanılmaya başlandığına dikkat çekerek, ülkenin bu alanda öncü konuma gelmesini hedeflediklerini vurguladı.

Eğitimde Kalite ve Güvenlik Ön Planda

Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Özyurt, yapay zeka alanında gençlerin iyi yetiştirilmesinin önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin ilk yapay zeka lisesinin kurulması için ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti. Özyurt, yapay zeka alanının sunduğu fırsatlar ve tehditlere karşı gençlerin güvenli ve kaliteli bir eğitim alması gerektiğini belirtti.

Ön Yargılara Karşı Bilinçlendirme

İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı ve Yapay Zeka Politikaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Şebnem Özdemir, yapay zekaya ilişkin yaygın olan ön yargıları ele alarak, yapay zeka teknolojisinin doğru ve etik kullanımının önemine vurgu yaptı. Özdemir, özellikle yapay zeka ile oluşturulan derin kurgunun potansiyel tehlikelerine dikkat çekti ve gençlerin ahlaki ve vicdani değerlere sahip olmalarının önemini vurguladı.

Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığına Sunulacak

Çalıştayda alınan sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulacağı ve onaylanması durumunda, yapay zeka lisesinin bu yıl içerisinde kurulmasının planlandığı bildirildi. Böylece, Türkiye’nin geleceğe yönelik teknolojik ve bilimsel gelişmelere hazır gençler yetiştirilmesi için önemli bir adım atılmış olacak.

Haber: AA

Yeni Müfredat Yarın Belli Olacak!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu