GündemDünyadan HaberlerEğitim

Yapay Zeka Ödev Yapıyormuş!

Yapay Zeka Ödev Yapıyormuş!

 

Şu günlerde yapay zekâ giderek hayatımıza giriyor. Öğrenciler ise tek bir kapıyı çalıyor. ChatGPT…

1 41

Aynı Soru Kafaları Meşgul Ediyor

Öğrencilerin karnelerini alarak ara tatile çıkacağı bir günde akıllara takılan bir soru var. Acaba ödevleri yapay zekâ mı yaptı? Bu soruyu soran ebeveynlerin yanı sıra öğretmenler de aynı soru ile kafalarını meşgul ediyor. Peki, böyle bir şey yapmak mümkün mü?

2 15

Kusursuz Oluşu Ele Verdi

OpenAI şirketi tarafından geliştirilen ChatGPT, yapay zekâ sohbet robotu olarak kullanıcılara hizmet veriyor. Her geçen gün de kendini geliştirerek geçmişten günümüze verileri işlemeyi sürdürüyor. Sohbet esnasında insan davranışları hakkında da bilgi edinen yapay zekânın en korkutucu yanı ise bir insan gibi yanıtlar vermesi oluyor. Tez aşamasındaki öğrenciler de yapay zekaya sıkça başvuruyor. Yapay zeka, kusursuz tez çalışmalarıyla intihal bile yapmıyor. İşte onu ele veren de kusursuz bir ürün ortaya çıkarması oldu.

Png

Şüphesinde Haklı Çıktı

Darren Hick, Amerika’da Furman Üniversitesi’nde Felsefe Profesörü olarak görev yapıyor. Hick, bir öğrencisinden şüphe duydu. Hick’in şüphelenmesinin bir sebebi vardı. Öğrencilerinden bir tanesi bir filozof hakkında sınıfın bilemeyeceği şekilde konuşmuştu. Hick de son derece kusursuz yazılan ödevin ise yapay zeka ile yazıldığını tespit etti. Şüphelerinde haklı çıkan Hick:

“İntihal yapılan bir ödev kötü yazılmış olur. Hemen anlaşılır. Anlatım dili değişir. Yapı tam tutmaz. Bunun gibi bir şeyle karşılaşmadım.” dedi.

Ai Chat Gptprofessor

Peki, Tespit Etmek Mümkün mü?

Edward Tian adındaki bir öğrenci geliştirdiği GPTZero adlı uygulamanın ChatGPT’yi tespit ettiğini söylüyor. Yapay zeka ise kendini geliştirmeye devam ediyor. Bunun tehlikeli bir durum haline gelmeye başladığını dile getiren Hick “Yapay zekâ kokusu aldığım zaman habersiz sözlü sınavlar yapmaya karar verdim” dedi.

Yapay zekânın yaygın kullanılmadığı bir dönemde yarattığı krizi düşünürsek ileride bizleri neler bekliyor? Kusursuz bir cinayet romanı yazan bir yapay zekâ hayal edelim…

Kim bilir gelecekte kimler için ne işler yapacak?

 

Kaynak: nypost, euronews

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Daha neler görecez acaba? Çocukluğumdan beri hollywood filimlerinde yapay zekalar ile ilgili ilginç filimler izlerdik bazen kontrolden çıkanlarının yaptıklarını izlerdik bunlarda bende korkuya sebebiyet verirdi. Hayırlısı bakalım 😊.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu