GündemEkonomi

YAPILANDIRMA UZATILDI

SMMMO Başkanı Metin Yalçın, yapılandırma kanunu başvurularının  27 Ağustos 2018 gününe kadar uzatıldığını açıkladı.

SMMMO Başkanı Metin Yalçın şu ifadeleri kullandı 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği kapsamında Sigorta prim borçları, KDV, emlak, gelir, çevre, motorlu taşıtlar vergisi gibi her türlü vergiye ait borçların yapılandırma başvurusunda tarih güncellenerek 27 Ağustos 2018 gününe uzatıldı.Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile başvuru, beyan ve bildirim süresi uzatılan borçlar ilgili Kanun’un 2,3,4,7 ve 8 inci maddeleri ile 10 uncu maddesinin altı, yedi ve sekizinci fıkralarında yer alan hususlar olarak duyuruldu.

Buna göre, süre uzatımı kararı; Hazine ve Maliye Bakanlığına, İl özel idarelerine ve belediyelere bağlı tahsil daireleri tarafından takip edilen, dava, inceleme ve tarhiyat safhasında bulunan alacaklarla ,Kesinleşmiş Sosyal Güvenlik Kurumu alacakları ve eksik işçilik prim tutarlarıyla kesinleşmemiş idari para cezalarını kapsamaktadır”.ifadesini kullandı.

Yalçın “Bu ve benzeri hususlarda Balıkesir kamuoyunu bilgilendirme hassasiyeti taşıyan Balıkesir SMMM Odası yönetimi olarak yukarıdaki alanlarda halen yapılandırılmamış borcu bulunan yurttaşlarımızı bu son fırsattan yararlanmaya davet ediyoruz. Daha evvelki basın açıklamalarında da değindiğimiz üzere son yılların etki alanı en geniş yapılandırma Kanunu’nun bu son fırsatını kaçırmamalarını öneriyoruz. Özellikle 31 Temmuz günü ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında yaşanmış yoğunlukları göz önüne alarak bu sefer iş ve işlemlerini son güne bırakmamalarını şiddetle tavsiye ediyoruz.

Her ne kadar başvuru süreci 27 Ağustos Pazartesi gününe uzatılsa da 9 günlük Kurban Bayramı tatili sebebiyle hem meslektaşlarımıza hem de yurttaşlarımıza kamu kurum ve kuruluşlarda yaşanabilecek son gün yoğunluğundan muzdarip olmamaları açısından işlemlerini Ağustos ayının ilk haftalarında yapmalarını önemle hatırlatıyoruz”dedi..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu